Пълна ревизия на държавната Българска банка за развитие (ББР) започва

...
Пълна ревизия на държавната Българска банка за развитие (ББР) започва
Коментари Харесай

Започва ревизия на ББР след раздадени близо 1 млрд. лева на 8 фирми

Пълна проверка на държавната Българска банка за развиване (ББР) стартира служебният кабинет след раздадени близо 1 млрд лв. заеми на 8 частни компании.

Над 500 млн. лева от тях са получени от 4 компании, които съгласно журналистически следствия са свързани косвено с някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Останалите пет компании, получили огромни заеми, също не са инцидентни. Това заяви служебният министър на стопанската система Кирил Петков пред бТВ. Той не назова имената на компаниите, тъй като предстоят спомагателни инспекции.

" Първите 8 заема към 8-те огромни клиента са за 946 милиона. Над 118 милиона е получил всеки от тях. Огромни държавни средства са дадени единствено на 8 компании. С тези пари може да се финансират 946 компании. 4 от тези 8 - има и журналистически следствия за тях, които демонстрират, че евентуално има индиректна връзка с Пеевски. Над 500 милиона са дадени на тези компании “, сподели служебният министър на стопанската система.

Той съобщи, че е бил извънредно впечатлен от тези данни, тъй като ББР по закон е банката на дребния и междинния бизнес, само че на процедура се оказало, че това не е по този начин, тъй като от импортирания от страната капитал в размер на над 1.4 милиарда лв., близо 1 милиарда лв. е даден на 8 компании.

Пълна проверка
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР