Палестинското движение Хамас е освободило досега 81 заложници, които държеше

...
Палестинското движение Хамас е освободило досега 81 заложници, които държеше
Коментари Харесай

Мъчително: В какви условия са живели заложниците на Хамас

Палестинското придвижване " Хамас " е освободило до момента 81 заложници, които държеше в плен в линията Газа след офанзивата против Израел на 7 октомври, съобщи Франс прес, като се базира на израелските управляващи.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1141
Нито един от освободените в границите на контрактуваното краткотрайно помирение не е приказвал обществено досега за изискванията, при които е бил арестуван. Израелските управляващи приканиха лечебните заведения, в които са преглеждани тези хора, да бъдат дискретни и да не дават сходна информация, отбелязва Агенция Франс Прес.

Медицински лица или близки на заложниците обаче към този момент направиха някои изказвания пред медиите.

Според лекар Ронит Зайденщайн, прегледал 17 тайландски заложници при освобождението им, те са получавали доста малко питателна храна и са изгубили към или над 10 % от тежестта си.

Доктор Маргарита Машави от болничното заведение " Уолфсон ", през която са минали доста освободени заложници, споделя, че тези, с които тя е разговаряла, са й разказали, че са били държани в подземия. Имали са право единствено на два часа на светлина, добавя лекарката.

Храната на заложниците се е състояла от ориз, хумус, бакла в консерви и от време на време сирене с самун, само че нищо друго. Не са имали нито яйца, нито плодове, нито зеленчуци. Дори когато заложниците са желали молив или писалка, с цел да напишат нещо, това им е било отказвано от боязън, че те може по някакъв метод да предадат информация на открито. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР