Палестинският представител в ООН Рияд Мансур определи страданията на населението

...
Палестинският представител в ООН Рияд Мансур определи страданията на населението
Коментари Харесай

На заседанието на ООН: Палестинският представител сравни Газа с „ад на земята“, а израелският си сложи жълта звезда

Палестинският представител в Организация на обединените нации Рияд Мансур дефинира страданията на популацията в линията Газа като „ пъкъл на земята “ в речта си на изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в Ню Йорк, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Той цитира някогашния общоприет секретар на Организация на обединените нации Даг Хамаршелд, който през 1954 година споделя: „ Организацията на обединените народи не е основана, с цел да ни води в парадайса, а с цел да ни избави от пъкъла “. „ Газа в този момент е пъкъл на Земята “, съобщи Мансур.

Дипломатът съобщи, че досега са убити над 8000 палестинци, в това число над 3000 в южната част на Газа, където Израел е „ трансферирал наложително стотици хиляди хора “.

„ На процедура всички наши хора в Газа са бездомни, разселени, реалокират се от една фамилна къща в друга “, сподели той. Те „ спят в колите си, спят по улиците и към момента ги убиват, където и да отидат, с цел да ги убедят, че на никое място в Газа няма да са в сигурност. “

„ Спасяването на човечеството от пъкъла през днешния ден за Организация на обединените нации значи да избави палестинците в Газа “, акцентира Мансур. „ Спасете ги. Гледайте на тях като на човешки същества “, добави той, като се обърна към Съвета за сигурност.
По време на съвещанието на Съвета за сигурност израелският представител в Организация на обединените нации Гилад Ердан закачи жълта звезда на гърдите си и съобщи, че ще я носи „ с горделивост “, до момента в който Съветът не осъди зверствата на „ Хамас “.
„ Някои от вас не са научили нищо през последните 80 години. Някои от вас са не запомнили за какво е основана тази организация (ООН, бел. АФП) “, съобщи Гилад Ердан, като осъди „ мълчанието “ на Съвета за сигурност във връзка невижданите набези на палестинското ислямистко придвижване на 7 октомври.

Дълбоко разединеният Съвет за сигурност не е приел нито една резолюция по отношение на войната сред Израел и „ Хамас “. „ Затова дано ви припомня. От този ден нататък, всякога, когато ме погледнете, ще си спомняте какво значи да мълчиш пред лицето на злото “, съобщи израелският представител. „ Подобно на моите баби и дядовци и на бабите и дядовците на милиони евреи, от този ден нататък аз и моят екип ще носим жълтизвезди “, добави той, до момента в който се изправяше, с цел да окачи на костюма си жълта звезда с думите „ Никога повече “. Тя припомня за звездите, които преди време нацистите са налагали да носят всички евреи, с цел да бъдат разпознавани.

„ Ще носим тези звезди, до момента в който не се разсъните и не осъдите зверствата на „ Хамас “, акцентира Гилад Ердан.

В речта си той съпостави офанзивата на Израел в линията Газа с десанта в Нормандия, осъществен от съдружниците през Втората международна война, отбелязва ДПА.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР