Палестинският пратеник в ООН призова държавите-членки да гласуват за прекратяване

...
Палестинският пратеник в ООН призова държавите-членки да гласуват за прекратяване
Коментари Харесай

Палестинският посланик призовава ООН да „спре убийствата“, докато Израел удря Газа

Палестинският делегат в Организация на обединените нации прикани държавите-членки да гласоподават за преустановяване на израелската бомбардировка на Ивицата Газа и да усилят доставките на помощ за 2.3 милиона палестинци, живеещи в обсадената територия.

„ Призовавам всички вас да гласувате за прекъсване на убийствата. Гласувайте за филантропична помощ, която да доближи до тези, чието оцеляване зависи от това. Гласувайте, с цел да спрете тази полуда “, сподели палестинският дипломат Рияд Мансур в прочувствена тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации в четвъртък.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Сателитни изображения демонстрират мащаб на разрушението при нападението на Израел против Газа Доколко Европа ще поддържа Израел във войната му против Газа? Арабският свят приказва за убийството на фамилията на журналиста от Ал Джазира завършек на списъка

Спорейки за преустановяване на огъня, Мансур съобщи, че някои народи, че не е посочил, ползват двоен стандарт за спора.

„ Как могат представителите на страните да обяснят какъв брой извънредно е, че 1000 израелци са били убити и не се усещат едно и също отвращение, когато всеки ден са убити 1000 палестинци? “ - попита Мансур. „ Защо да не почувствате неотложност да прекратят убийството си? “

Общото заседание на 193 народи се срещна за незабавна сесия, защото организациите за помощ и групи за права предизвестиха, че филантропичните условия в Газа са в сериозен миг повече от две седмици след безмилостно израелско нахлуване.

Израел е бомбардирал палестинската територия след Хамас, който ръководи Газа, е умъртвил най -малко 1400 души в офанзиви против Южен Израел, съгласно израелските чиновници.

Повече от 7000 души са били убити при израелската бомбардировка, съгласно управляващите на Газа, а Израел също е отрязал доставките на храна, вода, електричество и гориво на територията.

Обръщайки се към Общото заседание, израелският делегат Гилад Ердан дефинира офанзивата на Хамас като „ разгром “.

„ Ракетите бяха покритие единствено за последвалото разгром. Варварските терористи на Хамас нахлуха в Израел от морето, земята и въздуха “, сподели Ердан. „ Те пристигнаха с една цел: да убият грубо всяко живо създание, с което се сблъскаха. “


 

Ердан направи мненията, когато Асамблеята стартира двудневна среща в Близкия изток.

Трябва да се гласоподава в петък за резолюция, направена от арабските страни, която приканва за преустановяване на огъня във войната сред Израел и Хамас в линията Газа.

Говорейки от името на арабските страни, йорданският външен министър Айман Сафади упрекна Израел, че „ трансформира Газа безконечен пъкъл на земята. Травмата ще преследва идните генерации. " Той сподели, че въздействието върху палестинските цивилни е голямо.

Израелската блокада и нахлуване против Газа провокира възходящ митинг, защото смъртният брой продължава да се издига и да помогне на чиновниците да предизвестяват за идна филантропична злополука.

Медицинските услуги в Газа са покрай спиране от дни с доставки на гориво, обтегнати от обсадата на Израел на лентата.

В четвъртък Агенцията за облекчение и работа на Организация на обединените нации за бежанците от Палестина (UNRWA) предизвести, че запасите от гориво са съвсем излезли и организацията беше принудена да спре „ животоспасяващите услуги “.


Международните водачи също показаха угриженост, че предстоящото израелско наземно навлизане в Газа може да провокира по -широка ескалация в целия район.

В тирада в Организация на обединените нации в четвъртък иранският външен министър Хосейн Амирабдолахин предизвести, че страната му не желае да види борби ескалира, само че „ в случай че геноцидът в Газа продължава, те няма да бъдат пощадени от този огън. “

В взаимно изказване в четвъртък арабските щати Бахрейн, Египет, Йордания, Кувейт, Мароко, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства осъдиха това, което назоваха груповото наказване на Израел и всеобщото изместване на палестинците.

Групи за правата на индивида като Amnesty International подчертаха нуждата от преустановяване на огъня, с цел да се прекратят кръвопролитието и да избегнат шанса да се борят с преливането в прилежащи страни.

Делегация на водачите на Хамас дойде в четвъртък в Русия, където чиновници обявиха, че заместител -министърът на външните работи на Иран също посещава.

Израел осъди Русия, която има връзки с всички страни, участващи в сегашния кръг на борби, за домакини на членове на Хамас, описвайки групата като „ по -лоша от ISIS “.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР