Палестинските власти днес поискаха да бъде свикано извънредно заседание на

...
Палестинските власти днес поискаха да бъде свикано извънредно заседание на
Коментари Харесай

Палестина поиска свикване на извънредно заседание на Арабската лига

Палестинските управляващи през днешния ден желаеха да бъде свикано изключително съвещание на Арабската лига на равнище външни министри, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.
Прочетете още
Искането за съвещанието е отправено на фона на " бруталната и продължаваща израелска експанзия против палестинския народ, включваща ескалацията при щурмуването на джамията Ал Акса от хиляди заселници ", се споделя в изказване на палестинския дипломат в Арабската лига Муханад ал Аклук.

Припомняме, през вчерашния ден Хамас нападна Израел с ракети и нахлуване през сухопътната линия – похищение на цивилни и на военни.

Лигата на арабските страни е районна интернационална държавна организация. Учредена е на 22 март 1945 година. Създадена от седемте самостоятелни тогава страни: Египет, Сирия, Ливан, Йордания, Ирак, Саудитска Арабия и Йемен. Поставила си е най-много политически цели, като по-скоро ги сплотяват културните полезности, в сравнение с географското разположение.

Прилича на Организацията на американските страни, Съвета на Европа и някогашната Организация за африканско единение (днес Африкански съюз) по това, че задачите ѝ са най-вече политически. Всяка една от тези организации може да бъде считана за районен вид на Организация на обединените нации.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР