Палестинската власт (ПА) обяви сформирането на нов кабинет, тъй като

...
Палестинската власт (ПА) обяви сформирането на нов кабинет, тъй като
Коментари Харесай

Палестинската власт обяви нов кабинет на фона на израелската атака срещу Газа

Палестинската власт (ПА) разгласи сформирането на нов кабинет, защото е изправена пред интернационален напън за промени.

Президентът Махмуд Абас, който управлява ПА в продължение на съвсем две десетилетия, разгласи новото държавно управление в президентски декрет в четвъртък.

Абас избра Мохамад Мустафа, дълготраен консултант, за министър-председател по-рано този месец. Той размени Мохамед Щайе, който дружно с държавното управление си подаде оставка през февруари, базирайки се на нуждата от смяна на фона на бруталното нахлуване на Израел над Газа и ескалиращото принуждение в окупирания Западен бряг.

Мустафа е политически самостоятелен икономист, просветен в Съединени американски щати, и даде обещание да образува технократско държавно управление и да сътвори самостоятелен поверителен фонд, който да помогне за възобновяване на Газа. Мустафа ще бъде и външен министър.

Вътрешният министър Зиад Хаб ал-Рих е член на светското придвижване Фатах на Абас и заемаше същия сектор в предходното държавно управление. Министерството на вътрешн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР