Палестинец рани с нож двама израелци в Ерусалим днес, преди

...
Палестинец рани с нож двама израелци в Ерусалим днес, преди
Коментари Харесай

Нападение с нож в Ерусалим: Ранени са двама израелци, извършителят е застрелян

Палестинец рани с нож двама израелци в Ерусалим през днешния ден, преди да бъде убит от израелската полиция, оповестява „ Ройтерс “. Пострадалите са към 20-годишни. Единият от тях е боец, намушкан е в гърба и е в тежко положение. Другият е леко ранен.
Снимка: Reuters
Атаката е осъществена покрай квартал „ Шейх Джара “ в Източен Ерусалим. До напрежението сред Израел и палестински групировки в линията Газа се стигна поради проектите за прогонване на палестинци от региона, с цел да бъдат настанени на тяхно място еврейски заселници.

В петък беше подписано съглашение за преустановяване на огъня след 11 дни на израелски удари и палестински ракетен обстрел.

248 палестинци, измежду които 66 деца, както и бойци на групировки, бяха убити в крайбрежния анклав. В Израел жертвите са 12, в това число тийнейджърка, дете и боец.

Договореното с посредничеството на Египет преустановяване на огъня се съблюдава към този момент четвърти ден. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън отпътува през днешния ден за Близкия изток за няколко дни диалози с израелски, палестински и други районни водачи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР