Пълен абсурд се задава с реконструкцията на ул. „Царевец” в

...
Пълен абсурд се задава с реконструкцията на ул. „Царевец” в
Коментари Харесай

Пловдивски абсурди: Нареждат нов паваж по основна улица, за да го сменят с асфалт след това

Пълен парадокс се задава с реконструкцията на ул. „ Царевец” в регион „ Западен” – ВиК и Община Пловдив ще са в положение да минават едни след други и да ремонтират ремонтираните обекти. Причината – двата плана на водното сдружение и локалната власт се „ затапват” поради настилката на улицата.

Ул. „ Царевец” е част от огромния план на ВиК за над 137 млн. лв., който е за смяна на ВиК мрежата, като вътре са дейностите по Южния обходен колектор. Съвсем скоро компанията реализатор - ДЗЗД „ Еко Проект - Пловдив” с участници: „ Интерхолд” ЕООД, „ ТЕС Кънстракшън Груп” ЕООД и „ ВиК Инфраструктурно проектиране” ЕООД би трябвало да получат строително позволение и да започват дейностите.

В публичната поръчка, която са спечелили е заложено с изключение на премахването на паважа и промяна на ВиК детайлите,след това да се възвърне и настилката. По план обаче тя би трябвало да бъде същата, каквато е сега – гранитни павета. В същото време Община Пловдив вкара реконструкцията на ул. „ Царевец” в 40-милионния заем. Проектът е за замяна на паветата с асфалт, ново осветяване и тротоари.

За да бъде публикуван обаче плана на ВиК, компанията би трябвало да си подреди още веднъж паветата и то качествено, с цел да се признаят разноските. Така по-късно Община Пловдив ще скапе нова паважна настилка, с цел да направи ново пътно легло и да го асфалтира.

„ Когато се правеше плана и поръчката на ВиК, към момента Община Пловдив не бе оповестила своите планове за ремонта на ул. „ Царевец”. Ние не можем да прескочим възобновяване на настилката, тъй като няма да ни признаят разноските и то би трябвало да я осъществим качествено”, съобщи шефът на „ ТЕС Кънстракшън Груп” Бончо Бонев.

Община Пловдив към момента не е оповестила публичната поръчка за ул. „ Царевец”, като се чака това да се случи скоро. Прогнозната цена е 4,1 млн. лв., като по-голямата част е за асфалтирането на пътя, който ще е с прясно подредена паважна настилка.

От друга страна градските управляващи имат желанието да удвоят ул. „ Царевец”, която ще поеме потока от „ Модър-Царевец” и не може да се остави с паважна настилка. Колизията в плановете обаче демонстрира по какъв начин се харчи публичния запас, въпреки и единият с европейско финансиране.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР