„Палежът на културния ни център в Битоля е извършен изключително

...
„Палежът на културния ни център в Битоля е извършен изключително
Коментари Харесай

Министър Генчовска: Палежът в Битоля е целенасочен и хладнокръвен

„ Палежът на културния ни център в Битоля е осъществен извънредно невъзмутимо, целеустремено и предумишлено “, счита външният министър Теодора Генчовска. По bTV тя сподели, че е видяла един от записите на охранителните камери.

„ Вижда се мъж, който идва на колело, извънредно спокоен. Слиза от него, смъква една туба със запалима течност, полива входната врата на културния дом и възпламенява течността. Това, което ми направи усещане е, че спокойствието му беше нарушено само от размера на пламъците “, споделя Генчовска.

Тя спекулира, че е допустимо мъжът да потърси лекарска помощ в случай че има изгаряния. Единствено бързата реакция на локалната полиция и пожарна са избавили културния дом от по-големи провали.

„ Човекът е с маска, само че няма нищо характерно в облеклото му. Млад, добре комплициран мъж, здрав, спокоен “, споделя Генчовска.

„ Случилото се в Битоля е израз на говора на омразата. Очакванията ни са Република Северна Македония и държавното управление ѝ да имат поредна, всеобхватна политика за превъзмогване на говора на омразата “, сподели външният министър.

Според нея е обикновено да има упования за започване на преговорния развой за приемането на РСМ в Европейски Съюз, само че това е въпрос на отговорност от тяхна страна по кое време ще реализиран съответни резултати по договореностите.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР