Палежът е извършен на 21 февруари около 22,05 часа. Подпален

...
Палежът е извършен на 21 февруари около 22,05 часа. Подпален
Коментари Харесай

Подпалиха кучкарник на Animal Hope, кучета изгоряха живи

Палежът е осъществен на 21 февруари към 22,05 часа.

Подпален е заслон с кучешки колиби в местността Боровец край Варна, в които били отглеждани кучета.

Извършват се процесуално-следствени дейности за определяне на причинителя на закононарушението. Назначени са пожаро-техническа и ветеринарномедицинска експертиза, защото две от животните са изгорели живи, а други две са с тежки изгаряния. Разследването продължава.

В формалния си профил във Facebook от неправителствената организация написаха:

"Мечо и Беки са звездички... Загинали са в мъка, до момента в който се пробват да се скрият в къщичките си... изгорели са ЖИВИ, дружно с къщичките си. .. Джак и Джеймсън са обгорели до неразбираемост и се борят за живота си в клиника... На мощни обезболяващи и успокоителни са... Ако оцелеят и двамата ще имат тежки увреждания, единият евентуално ще остане кьорав...Имаме потребност от помощ за почистване на отломките и всякаква друга помощ, обвързвана с възобновяване на всичко разрушено - къщички, огради, мрежи... Опитваме се да бъдем мощни... поради тези, които оцеляха и още се пробват да излязат от преживения потрес.... Опитваме се да бъдем мощни, само че... не ни се получава... Крещим... от изтощение... от смут и от болежка ".

От "Animal Hope " настояват, че има обвинен, който месеци наред е упражнявал физически и душевен тормоз над чиновници на организацията и против който има подадени повече от 10 тъжби в полиция и прокуратура.

Официално от държавното обвиняване обаче не оповестяват за обвинен или арестуван по случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР