Пакистанските изборни власти забраниха показването на лъвове и магарета на

...
Пакистанските изборни власти забраниха показването на лъвове и магарета на
Коментари Харесай

Пакистанските изборни власти забраниха животните на политическите митинги

Пакистанските изборни управляващи не разрешиха проявлението на лъвове и магарета на манифестации и политически събрания - ход, приветстван от природозащитниците, съобщи ДПА.

Избирателната комисия на Пакистан изиска политическите партии да подсигуряват, че на митингите и събранията им няма да бъдат употребявани животни, сподели пред организацията неин представител.

Разпореждането е издадено в осъществяване на решение на Върховния съд в Исламабад от предишния месец, което постановява, че " проявлението на животни като лъвове, магарета и прочие на манифестации и събрания на публични места е равнозначно на подлагането им на болежка и премеждия, което е закононарушение ".

" Жестоко е към тези величествени животни да бъдат употребявани по този метод ", сподели активистката Рина Саид Хан, която управлява локална организация за запазване на дивата природа. " Тези почтени животни страдаха излишно, тъй като на такива манифестации нормално ги упояват, с цел да стоят умерено на фона на шума и светлините ", добави тя.

Миналата седмица партията на някогашния министър-председател Наваз Шариф провежда протест в северозападната част на страната. Зет му пристигна с тигър - партийния знак. В резултат той не беше позволен до проявата.

През 2013 година другоземен бял тигър умря на протест на партията на Шариф поради рисковите условия, на които беше подложен.

На политически прояви в Пакистан е постоянно срещано събитие да се демонстрират лъвове и тигри като знак на власт и мощ, а магарета и кучета - за присмиване на съперници, отбелязва ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР