Пакистанецът, подал жалба в Добричкия административен съд, срещу началника на

...
Пакистанецът, подал жалба в Добричкия административен съд, срещу началника на
Коментари Харесай

Не е за вярване кой осъди шефа на полицията в Добрич

Пакистанецът, подал тъжба в Добричкия административен съд, против началника на ОД на Министерство на вътрешните работи, завоюва делото.

То е заведено срещу безмълвен отвод за даване на еднократно позволение за дълготрайно престояване в България.

Акил Сървър идва незаконно в страната ни през 2017 година, с цел да живее със своята брачна половинка, която е българка, и с детето си, откакто посолството ни в Пакистан неведнъж отхвърля да му бъде издадена виза.

Добричкият административен съд взема решение че жалбата на Акил Сървър против безмълвния отвод да му бъде обещано позволение за дълготрайно престояване в България е основателна.

Съдът дефинира дейностите на ОД на Министерство на вътрешните работи в Добрич като голословни и незаконосъобразни, защото позволение за дълготрайно престояване може да бъде издадено при съществуване на изключителни условия, както и на членове на фамилии на български жители.

Съдът също счита, че е нарушена Хартата за правата на индивида, като дава инструкции за наново изговаряне на виновните институции по отношение на легалното престояване на Акил Сървър в страната. Битката на младото семейство да им бъде разрешено да живеят дружно в България продължава към този момент пета година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР