Пакистан започна да арестува афганистанци, тъй като в страната се

...
Пакистан започна да арестува афганистанци, тъй като в страната се
Коментари Харесай

Афганистанските бежанци, принудени да напуснат Пакистан, казват, че нямат нищо

Пакистан стартира да арестува афганистанци, защото в страната се организират национални репресии против непознати жители, които съгласно тях са в страната нелегално.

Хиляди афганистанци в Пакистан се завърнаха в Афганистан през последните два месеца. Но доста от тях, които назоваха Пакистан собствен дом в продължение на десетилетия, споделят, че няма към какво да се връщат, до момента в който други споделят, че са ужасени да се върнат към талибанското държавно управление.

Знаете, че сте все по-близо до границата, когато потокът от камиони се сгъсти. Стари и млади лица следят пътя, седнали върху купчини мебели, дърва за огрев, готварски печки и климатици, които потрепват нестабилно, до момента в който транспортните средства се движат през трафика по пътя си към Афганистан.

Срещаме Абдула на бензиностанция в провинция Пенджаб. Той е наел камион, с цел да изведе всичките 22 членове на фамилията си от страната - 20 от тях са родени в Пакистан, споделя той.

" Първоначално пристигнах тук, когато стартира войната в Русия, работех в тухлена пещ като служащ. В Афганистан има по-малко благоприятни условия за работа ", споделя той пред BBC.

" Много съм печален, че напущам дома си. Не мога да опиша с думи болката, която изпитах, напускайки го. Нашата къща беше направена от тиня и ние построихме го сами. Засадих доста дървета там. Съседите и приятелите ми бяха обляни в сълзи [когато си тръгнах] - жестокото държавно управление ни кара да си тръгнем. "

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР