Пакистан спря мобилните телефонни мрежи в големите градове и много

...
Пакистан спря мобилните телефонни мрежи в големите градове и много
Коментари Харесай

Пакистан блокира телефонните в страната, ислямисти протестират срещу християнка

Пакистан спря мобилните телефонни мрежи в огромните градове и доста учебни заведения са затворени, защото ислямистки групи стачкуват за трети ден против оправдаването на християнка , изправена пред смъртното наказване за осквернение, оповестява " Ройтерс ".

Върховният съд анулира присъдата на Ася Биби и заповяда тя да бъде освободена . Тя живее със смъртна присъда от 2010 година, наказана по тежките закони на Пакистан за осквернение.

Делото разгневи християните по света и е източник на разделяне в Пакистан , където двама политици, които желаеха да оказват помощ на Биби бяха убити .

Решението на Върховния съд разгневи ислямистите , изключително членове на група, наречена " Техрийк е Лабаик ", които излязоха по улиците и зоват за гибел на съдиите , които са взели решението, желаят и промяна на държавното управление .

Властите, в това число членове на основната военна организация за сигурност, организираха договаряния с водача на групата в четвъртък, само че не реализираха съглашение, разяснява водачът на ислямистите Хадим Хюсеин Ризви.

Говорителят на военните добавя, че въоръжените сили се надяват, че " въпросът ще бъде решен без да се нарушава мира ".

" Двете страни би трябвало да приказват между тях, а ние не би трябвало да стигаме до миг, в който въпросът попада в обсега на въоръжените сили ", разяснява представителят на военните.

 Пакистански съд анулира смъртната присъда на християнка, упрекната в осквернение
Пакистански съд анулира смъртната присъда на християнка, упрекната в осквернение

Съдът е приветстван за смелостта на фона на закани за принуждение

В петък телефонните мрежи са прекратени в столицата Исламабад и в източния град Лахор , където протестиращи ислямисти блокират основните пътища. " Всички услуги са спрени от държавното управление ", изяснява представител на обслужване на клиентите в един от главните мобилни оператори в Пакистан.

Училищата в най-гъсто обитаемата провинция Пенджаб са затворени , такова е ситуацията и с нормално оживените комерсиалния центрове на Карачи.

Фотограф на " Ройтерс " оповестява, че протестиращи, употребяващи камъни, дърва и мотоциклети барикадират основен път . Местонахождението на Биби не е известно, фамилията й също е прикрито.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР