Пакистан съобщи, че планира да понижи нивото на дипломатическите отношения

...
Пакистан съобщи, че планира да понижи нивото на дипломатическите отношения
Коментари Харесай

Пакистан спира търговията с Индия, гони посланика ѝ

Пакистан заяви, че възнамерява да намали равнището на дипломатическите връзки с Индия и приключва двустранната търговия със съседката си, оповестяват Reuters и Sky News.
Пакистан ще отзове посланика си от Индия и ще изгони индийския.
В известие на държавното управление се споделя, че Исламабад също възнамерява да внесе разногласието за Кашмир в Съвета за сигурността на Организация на обединените нации. Освен това пакистанските управляващи ще преразгледат двустранните съглашения.
Пакистанският министър председател Имран Хан прикани въоръжените сили на страната да продължат да бъдат бдителни.
Напрежението сред Индия и Пакистан още веднъж ескалира, откакто Ню Делхи одобри законопроект за анулация на особения статут на щата Джаму и Кашмир. С решението се променя статутът на Джаму и Кашмир и се разделя на две територии.
Индия и Пакистан имат искания към Кашмир. На територията най-вече живеят мюсюлмани.
Съгласно конституцията на Индия Джаму и Кашмир e с особена автономност. В щата всички закони, признати от централното държавно управление (с изключение на тези, които касаят сферата на защитата, външната политика и някои други), би трябвало да бъдат прокарани в локалния парламент.
Жителите от други райони на Индия нямат право да купуват земя там. Джаму и Кашмир е единственият индийски щат със лично знаме, има и други привилегии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР