Пак мирише на корупция! Как държавна банка, създадена за финансиране

...
Пак мирише на корупция! Как държавна банка, създадена за финансиране
Коментари Харесай

Скандално: Чужди банки подгониха Булсатком, държавата го спасява

Пак мирише на корупция! Как държавна банка, основана за финансиране на дребни и междинни предприятия, желае да кредитира Булсатком ЕАД с блокирани от страната сметки?

Това разкрива в. „ Труд”.

Не е мъчно да заподозрем държавния уред и в частност Министерството на финансите и в двойнственост. От една страна следената от МФ Национална организация по приходите е наложила запор на сметките на Булсатком ЕАД заради неплатени налози в размер на 10 милиона лв. и наложително събира вземанията си. В същото време следената от същото МФ Българска Банка за Развитие възнамерява да отпусне 20 милиона евро на същата компания.

Да оставим настрани парадокса да се кредитира компания със запорирани от Национална агенция за приходите сметки. Да оставим настрани обстоятелството, че компанията не може да даде никакви гаранции, защото всичкото й имущество, сметки, и самата тя като дружество е заложена в непозната банка против заем от 85 милиона евро, който също е необслужван.

Да оставим настрани обстоятелството, че акциите на компанията са също заложени в непозната банка и заради необслужването на заема съществува действителният риск компанията да бъде оповестена в неплатежоспособност. Да оставим на страна обстоятелството, че компанията дължи над 30 милиона евро на своите снабдители в страната и към този момент има правосъдни искове против нея.

Пита се по какъв начин това изобщо е допустимо? Има ли друга компания, която ББР кредитира при такива условия? Как ББР възнамерява да кредитира компания във фактическа неплатежоспособност? Защо министърът на финансите не обърне внимание на корумпираните си служители?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР