Пак да попитам Стефан Янев, министър на отбраната. Каза следното :

...
Пак да попитам Стефан Янев, министър на отбраната.
Каза следното :
Коментари Харесай

Илиян Василев: Пак да попитам Стефан Янев за НАТО

Пак да попитам Стефан Янев, министър на защитата.

Каза следното: " На този стадий няма учредения следените процеси да се преглеждат като директна опасност за Алианса и съответстващата зона за сигурност " Да спрем до тук.

Това разяснява във " Facebook " Илиян Василев.

Тук не става въпрос за България, Янев прави оценка от името на НАТО за неналичието на опасност от страна на Русия. Тънкият миг е че няма директна опасност, т.е. опасност против Украйна, не е опасност против НАТО, и че Украйна не е в " релевентната зона на сигурност. Както разбирате не става дума за сигурността на България, Янев приказва, че дейностите на Русия не са опасност за НАТО?!?, което директно опонира на оценките и изказванията на тези, които имат право да вършат това.

Да оставим за момент, че няма компетенции нито да прави оценка от името на НАТО, нито да споделя персоналните си оценки в обществен режим, доколкото се разбра, че не са на държавното управление.

Още по-странно е мълчанието на главнокомандващия, който се занимава с цени на сила, само че не и с това, което му е работата.

Но да се върнем на подтекста -разузнавателните служби на Съединени американски щати споделят със съдружниците си по НАТО разследваща информация, по отношение на подготовката за война на Русия. Тези оценки не бяха оспорени тогава нито от Радев, нито от Янев. Нещо повече, те станаха база за оценка на дейностите на Русия като " опасност за сигурността на НАТО " от груповите органи на Алианса.

И в този момент главният въпрос - какви дейности на Русия против Украйна той би оценил като опасност за сигурността на България или публично разгласи позиция на неутралитет без значение от дейностите на Путин? Ако НАТО приема дейностите против Украйна за опасност, може ли България, да се изолира от груповата оценка, в случай че ние нямаме самостоятелна и сравнима, да не приказваме за противоположна на американската информация за опасността за сигурността? Не приказвам за запас за независима защита. Би ли споделил Янев тази информация, въз основа на която е направил извода за липса на опасност, със съдружниците. Ако я е споделил, само че неговите данни не са били признати като задоволителни или достоверни /в този случай сме се оказали проводници на нечие влияние/.

След като Радев си мълчи, значи утвърждава казаното от министъра на защитата, а когато Президент и министър на защитата са на едно мнение, то това значи, че държавното управление е обречено. Като прибавим и излъчения от проруската Има Такъв Народ министър на външните работи, напряко сме на дузпата. Аз не инцидентно споделих, че Радев поддържа Павлов и сделките с Газпром, като прибавим и Янев нещата стават коренно заплашителни. Протестите от предходната година въобще не си представяха такова развиване и сходни " изразители " на ползите им.

Да загърбиш груповите системи за сигурност и развиване /НАТО и ЕС/ в интерес на двустранни /с Русия/ връзки в областта на сигурността, като по този метод дезавуираш и груповите органи, и груповата система на НАТО - на български език значи че президент и министър имат пред тип де факто излизането ни от НАТО.

Както виждаме и кой ги поддържа - Възраждане, Първанов, Българска социалистическа партия и Румен Петков - се чудя за какво Демократична България се дръпнаха и не не се борят и то по метод, който да не оставя подозрение, че в случай че по този начин продължи си вземат чуковете.

Честита Нова година! С тези хора отпред на властта, нямаме късмет. Това не е инцидентен лапсус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР