Падането на части от още един неизгорял изцяло в земната

...
Падането на части от още един неизгорял изцяло в земната
Коментари Харесай

Военен спътник от времето на СССР пада на 23 октомври


Падането на части от още един неизгорял напълно в земната атмосфера руски разследващ сателит се чака на 23 октомври, посочи американска онлайн работа за следене на галактически полети.

"Предупреждение: чака се този обект да се разпадне в понеделник 23 октомври UTC", се отбелязва в известието, представено от РИА-Новости.

По-рано прогнозата за рухването на отломките от спътника от серията "Космос" ("Космос-1461" - за радиоелектронно разузнаване), който тежи 1,7 тона, сочеше 25 ноември като последна дата.

Не е допустимо тъкмо да се предскаже регионът и мястото и времето на рухване на дребни недоизгорели в атмосферата частици. По предписание приключилите работата си на орбита спътници

изгарят съвсем напълно.

Освен това на 23 октомври може да завърши съществуванието си и спътникът с двойно предопределение "Молния 1-44" (серия "Молния-1+"). Системата за сателитна връзка на тази основа е употребена както за обезпечаване на телекомуникация над територията на Съюз на съветските социалистически републики, по този начин и за ретранслиране на телевизионната стратегия на Централната телевизия на Съветския съюз. Сигналът се е приемал с антени с диаметър 12 м в 20 особено построени наземни станции. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР