П унктовете, които бяха създадени преди няколко дни пред заведенията

...
П унктовете, които бяха създадени преди няколко дни пред заведенията
Коментари Харесай

Тестовете пред заведенията стават безплатни до края на другата седмица

П унктовете, които бяха основани преди няколко дни пред заведенията у нас, работят много бързо и без проблеми. В момента един тест коства 10 лв., само че до края на другата седмица се чака те да станат безвъзмездни.

Това съобщи в предаването ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

"В пунктовете има две медицински лица, които вземат проба. Тестват се и клиенти, и личен състав. Разликата в цената на тестванията се заплаща от заведенията и от Асоциацията. Това е методът, с цел да работим ", изясни Алибегов, който е притежател на верига заведения.

То е безапелационен, че до дни страната ще стартира да поема напълно тестванията и те ще станат безвъзмездни

"До тестването на клиенти с бързи проби за COVID-19 се стигна откакто сходна стъпка беше въведена в останалата част на Европа. Там, до постигане на 80% на имунизирани – тези проби бяха безвъзмездни. От предходната седмица тестванията са безвъзмездни. Беше построена стройна система, която желаеме да използван и у нас ", акцентира Алибегов.

В петък стана ясно, че столичните заведения към този момент работят и след 23 ч. без ограничавания и спазвайки условието на здравните управляващи. Собствениците към този момент оферират нова услуга на клиентите си - бързи проби за ковид. В четвъртък те са били безвъзмездни, само че от петък искащите да се забавляват без вечерен час, към този момент заплащат по 10 лв. за тест.

Хората заплащат по 10 лв., само че разликата до пазарната цена от близо 20 лв., се покрива от притежатели на заведения. За от Българската асоциация на заведенията показаха, че бизнесът няма да издържи дълго по този метод и чака страната да обезпечи обещаните безвъзмездни антигенни проби.

Според математика Николай Витанов бързите проби за COVID-19, препоръчани на клиентите на заведенията, не са решение.

По тематиката


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР