П роизводителя на конструктори "Лего" пуска днес в продажба първия

...
П роизводителя на конструктори "Лего" пуска днес в продажба първия
Коментари Харесай

Лего пуска конструктор за гейове и лесбийки

П роизводителя на конструктори "Лего " пуска през днешния ден в продажба първия си комплект, отдаден на ЛГБТ+ общността и многообразието, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тухличките образуват "водопад " от 11 цвята със надлежно 11 фигурки, крачещи целенасочено към бъдещето.

Цветовете на комплекта, наименуван "Всеки е страховит ", са определени, с цел да отразят истинските цветове на знамето на дъгата, плюс ярко синьо, бяло и розово, представляващи транс общността, и черно и кафяво като самопризнание на другите цветове на кожата измежду ЛГБТ+ хората.



Фигурките, с изключение на една, нямат съответен пол в "израз на характерността, като в същото време се резервира неопределеността ".

Изключението е пурпурната миниатюра, която се отличава с прическа вид "пчелен кошер " като "ясно намигане към всички приказни транс-кралици в близост ", показва дизайнерът Матю Аштън, който в началото е създал комплекта за личното си бюро. Идеята привлякла вниманието и скоро се появило търсене.



Аштън декларира, че се радва да работи за компания, която желае да приказва намерено по такива въпроси.

Find out how Matthew Ashton designed LEGO Everyone is Awesome, a set that celebrates the creativity of the LGBTQIA+ community!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР