П рез 2019 г. учени предупредиха, че почти половината видове

...
П рез 2019 г. учени предупредиха, че почти половината видове
Коментари Харесай

Учените алармират: Това убива пчелите

П рез 2019 година учени предизвестиха, че съвсем половината типове инсекти в света са застрашени и една трета могат да изчезнат до края на века.

Климатичните промени, инсектицидите, хербицидите, светлинното замърсяване, настъплението на други типове и измененията в използването на почвите и земеделието са причина Земята да губи от 1 до 2% от насекомите си всяка година.

Сега, създателите на американско проучване показват, че излагането на коктейл от агрохимични препарати усилва в пъти смъртността измежду пчелите.

Това се подценява от управляващите, които контролират стартирането на продуктите на пазара, написа Агенция Франс Прес.

Пчелите опрашват 71% от 100-те селскостопански култури, по данни на Организация на обединените нации. Така обезпечават 90% от храните в света.

От няколко години сривът в популациите на полинаторите, които са доста уязвими към пестицидите, заплашва селскостопанската продукция.

Голямото проучване, оповестено в сп. "Нейчър ", проучва десетки предходни труда, оповестени от 20 години. Авторите обръщат особено внимание на взаимоотношението сред агрохимичните артикули, паразитите и недохранването на пчелите.

Изводите са, че комбинираното влияние на разнообразни пестициди и други химични артикули е по-голямо от сумата на независимите им резултати.

Това доста усилва смъртността на пчелите , акцентира Хари Сивитър от университета на Тексас, който е измежду създателите на проучването.

"Регулаторните органи би трябвало да взимат поради взаимоотношението сред агрохимическите артикули и други фактори, натоварващи околната среда, преди да издават позволение за приложимост ", съобщи той пред Агенция Франс Прес.

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Вуте, какво работиш? - Преводач съм, Нане. - И какво превеждаш? - Превеждам воловете на дедо, от хълм на хълм... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниРаботодателските организации упорстват за пълноценна натовареност на държавното сдружение Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ ЕАД " Ситуацията с високия ток на енергийната борса е овладяна ", означи служебният премиерИнцидентът се случи шест дни след смъртоносната офанзива против петролен танкер в ЗаливаВлошеното качество на въздуха взема 40 000 жертви годишно във Франция, отбелязва АФПТя се е преподавала още по вавилонско времеНе сме затворили вратата към никого, пък сподели Станислав Балабанов от " ИТН " Води се следствие за причиняване на гибел в резултат на провокиран пожар в горския фонд, оповестиха от прокуратуратаЗа съпоставяне в предходния парламент те бяха 23. Вижте кои са комисиите и подкомисиитеДнес в общините Сандански, Петрич и Кресна е разгласен Ден на печал в памет на починалите при гасене на пожара край санданското село Петрово горски служителиДнес е разгласен оранжев за високи температури за 24 области, за 7 области има и жълт код за мощен вятър. Има и екстремален показател за пожароопасност за територии в 20 области в странатаВ това време Ford разгласи, че през 2023 година ще похарчи повече за електрически автомобили в сравнение с за стандартни модели.Той може да даде повече информация за суперновитеНяма жертви и пострадалиНанесени са материални щетиЦелта е водата да бъде употребена в региони с огромен дефицит Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР