П олитологът Димитър Ганев коментира резултатите от последното проучване на

...
П олитологът Димитър Ганев коментира резултатите от последното проучване на
Коментари Харесай

Политолог: Имаме устойчива електорална картина

П олитологът Димитър Ганев разяснява резултатите от последното изследване на "Тренд ", направено по поръчка на "24 часа ".

Изследването е извършено измежду 1004 души и е направено в интервала сред 9 и 14 март.

"Последно направихме изследване през февруари и в действителност това, което можем да изведем като съпоставяне сред двете проучвания е, че има по-скоро устойчива електорална картина . Отново се придържаме към формулата 5+2, т.е. пет партии, които е доста допустимо да вземат участие в идващото Народно събрание и 2, които са на ръба ", сподели Ганев в ефира на

Според изследването обединението ГЕРБ-СДС резервира лидерската си позиция с поддръжка от 28.8%. Българска социалистическа партия е на втора позиция с към 5 процентни пункта по-надолу.

С дребна разлика между тях "Има подобен народ " и Движение за права и свободи също се подреждат измежду партиите в 45-ото Народно заседание. "Демократична България " са пети с 5.9% от гласовете.

"Изправи се! Мутри вън! " и Вътрешна македонска революционна организация са на самата 4-процентна преграда, което също им дава късмет да заемат някое от креслата в идващия парламент.

"Оттук нататък сякаш борбата за първото място към този момент наподобява не чак толкоз забавна. В рамките на акцията би трябвало да има някакво събитие, което в действителност да промени съществено политическата картина, с цел да се случи разбъркване. По-интересна е борбата за третото място сред "Има подобен Народ " и Движение за права и свободи. Поради здравните условия и новите ограничения може би ще имаме по-ниска изборна интензивност от заявената. Това може да промени картината на изборите. При по-малко гласуващи изборната преграда ще падне ", разясни политологът.

По думите му е малко евентуално хора, които са решили, че няма да гласоподават, да трансформират мнението си.

Данните са от изследване на "Тренд " по поръчка на вестник "24 часа ", извършено измежду 1004 души и направено в интервала сред 9 и 14 март. Изследването е извършено посредством метода "лице в лице ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР