Бележка на редактора:  често сътрудничи на CNN Opinion. Той е

...
Бележка на редактора:  често сътрудничи на CNN Opinion. Той е
Коментари Харесай

Мнение: Никой не прави капитализъм като Тейлър Суифт

Бележка на редактора:  често сътрудничи на CNN Opinion. Той е съ-домакин на подкаста „ Наричат ​​ни Брус “ и е съавтор на бестселъра „ “ и създател на „. “ Мненията, изразени в този коментар, са негови лични. Прочетете в CNN.

Има цяла домашна промишленост в писането на есета за поп културата, отдадени на опитите да разгадаят за какво Тейлър Суифт е толкоз сполучлива. Дали тъй като тя е въплъщение на Americana? Или най-хубавото средство за „ милениални трептения “? Шампион на новобранците? Последният girlboss?

Всъщност нейната известност е закотвена в метода, по който тя съумява да бъде всички тези неща и нито едно от тях за доста дълго време, въртейки се без изпитание от персона на персона и позиция на позиция; сваляйки кожата си, когато е належащо (като „ змията “, с която беше сравнявана от Ким Кардашиян), с цел да разкрие свежи нови цветове изпод.

Постоянното преоткриване е даденост в поп иконата, както могат да потвърдят безчет предходни и сътрудници реализатори – от Майкъл Джексън и Мадона до Бритни Спиърс и Джъстин Бийбър. Но никой различен не го прави със същия неналожителен, безпроблемен самоувереност като Суифт; нейните смени на себе си не наподобяват като дейности на ексцентричен спектакъл „ избери ме “ в стила на Ариана Гранде или избухливи артистични изказвания а ла Бионсе. Вместо това, те са по-скоро като промени в акорда; вариации в ключа на Тей — повдигащи вежди, но в никакъв случай прекомерно рискови или отблъскващи. Което значи, че през всичките й еволюции тя е останала налична, налична, представителна и предвидима; готина връзка за момчетата, приближен другар на девойките.

Този деликатен акт на балансиране е основна причина, заради която тя остава настояща през кариерата си от съвсем две десетилетия. И по тази причина тя безспорно ще доближи крайъгълния камък на най-продаваната соло изпълнителка за всички времена (при над 180 милиона продадени албума според ChartMasters.org, само Celine Dion с над 220 милиона и Мадона с 250 милиона стоят на пътя й ).

Истината обаче е, че елементарното пласиране на албуми в този момент наподобява необичайно като пример за достиженията на Swiftian. Сега от ден на ден се приказва за нея като за икономическа сила на природата, трансформиращ застъпник на основателите, уредник и новатор и може би най-влиятелната — може би даже най-влиятелната — фигура в музикалната промишленост.

Суифт беше тази, в отговор на това, че Scooter Braun закупи компанията, контролираща нейните майстори на ранната музика, избра съвсем немислимия път на презаписване на старите си албуми един по един, създавайки версии на класическите си песни, които в този момент са под нейния директен надзор. Този ход не е просто акт на възмездие против някого, чиито дейности тя е наричала обществено „ тормоз “. Това е непокорен удар, който визира сърцето на властта на звукозаписната промишленост над основателите и подобен, който беше вероятен единствено тъй като Суифт е композитор на цялата си истинска музика и заради неповторимо справедливия контракт, който тя подписа с сегашния си лейбъл, Republic Records, дъщерно сдружение на Universal Music Group. Съгласно изискванията на този контракт, Суифт изисква цялостна благосъстоятелност върху всички нейни основни записи отсега нататък, плюс хонорар от минимум 50%.

Въпреки това, това е още една уговорка в съглашението, която показва цялостната тежест на силата на Суифт: В невиждан ход, който запечатва статута й на нещо като Жана д'Арк за правата на основател, тя сподели, че също получи Universal, главен вложител в Spotify, да се съгласи, че в случай че някога продаде някоя от своите акции, невъзстановима част от тези облаги ще бъде споделена със Swift и всички други сътрудници звукозаписни актьори от Universal.

Суифт употребява случая на преоткриването на своето музикално минало, с цел да стартира разширена световна верига за осъществяване, турнето „ Eras “, което може да стане най-доходоносното музикално турне в историята. Всичко това ще съставлява подтик от 5,7 милиарда $ за стопанската система на Съединени американски щати съгласно Washington Post, като в същото време ще инжектира забележителна степен на парични тласъци във всеки град, който я приема, като се има поради, че почитателите й харчат общо към 93 милиона $ на шоу.

В Лос Анджелис, където тя свири шест разпродадени вечери на SoFi Stadium, турнето генерира задоволително пари, с цел да поддържа 3300 работни места. И Суифт обилно обсипа личния състав си с аромати, давайки на всеки от своите водачи на туристически камиони $100 000 през лятото и предоставяйки други бонуси на своите озвучителни техници, аварийни танцьори, кетъринг екип и различен личен състав, на обща стойност $55 милиона. Тя може да си го разреши. Вече милиардер, Суифт персонално може да завоюва до 4,1 милиарда $ от турнето „ Eras “, съгласно оценки, представени от Post.

Това даже не включва парите, които тя може да завоюва от концертния филм, който снима по време на турне, „ Taylor Swift: The Eras Tour “, който е още един образец за спиране на „ Ще се оправя самичък “, за който тя заплати от личния си джоб като независима продукция, заобикаляйки присъединяване на студио, и след това го разпространява чрез театралната верига AMC. Той вече е спечелил повече от $250 милиона в боксофиса, като се оповестява, че малко под 60% от които ще отидат напряко в продуцентската компания на Суифт, която ще получи още един растеж на приходите, когато филмът удари платформи за стрийминг за наемане и изтегляне на 13 декември, Swift's 34-ти рожден ден.

Вземете нашия безвъзмезден седмичен бюлетин

Мнозина акцентираха, че големият й триумф има корени на непо-бебе - щерка на борсов медиатор на Merrill Lynch, тя е израснала във плантация за коледни елхи от 11 акра в Пенсилвания, а татко й оказа помощ да усили ранния й триумф, като купи част от нейния оригинал лейбъл, Big Machine Records. Суифт щеше да има доста по-труден път по пътя си към славата, който стартира, когато се реалокира в меката на кънтри музиката Нешвил, в случай че не беше бяла, привилегия, която самата тя призна през последните години.

И въпреки всичко безспорният гений на Суифт, нейната съобразителност и нейната (руса) амбиция са тези, които я доведоха там, където е — тоест, на самия връх. Признавам, че персонално съм насилствен почитател освен на нейната музика, само че и на невероятното й чувство за деятелност. Водя си мислено бележки с всеки нов ход, който тя прави – и в случай че някой различен не напише книга за бестселъри, описваща в детайли уроците, които бъдещите магнати би трябвало да научат от проницателността на Суифт, аз ще го направя. Готови ли сте за това? Обърнете внимание: „ The Tao of Tay: The Swift Path to Success “, скоро в по-добрите книжарници на летищата на всички места.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР