25-годишна жена от Бургас е в болница, след като е

...
25-годишна жена от Бургас е в болница, след като е
Коментари Харесай

Бургаски бизнесмен преби жестоко жена си при опит да го напусне с детето им

25-годишна жена от Бургас е в болница, откакто е била пребита от мъжа, с който живее, поради опит да го напусне. Побоят е станал пред очите на съвсем 4-годишното им момченце, съобщи . 

Случаят е от нощта на 23 ноември. 25-годишната Мария Русчева решила да напусне жилището, в което живеела със своя другар и дребния им наследник, който на 1 януари ще навърши 4 години. По-рано двамата решили да се разделят по взаимно единодушие. Докато изнасяла багажа си обаче мъжът я нападнал. По информация на локалния уебсайт Флагман причинителят е 29-годишният Васил Киричев, притежател на погребална организация. 

Русчева споделя, че е удряна с юмруци и плесници. " Главата ми цялата беше в цицини. Накрая ме събори на земята и ме блъскаше в корема и в гърба ", споделя тя от това, което си спомня. Жестокият побой става пред очите на детето.

" Когато станах от земята и видях, че всичко е в кръв и главата ми беше в кръв, взех си детето и си потеглих ". След побоя младата жена е с контузии по лицето и главата. Настанена е в болница без заплаха за живота. 

Мъжът ѝ е посягал и различен път, въпреки познатите му да не вярвали, че е кадърен на това. " Всеки, който го познава и всеки, който се свърза с мен споделя, че това не има вяра да го направил - " Не мога да допускам, той не е подобен човек ", споделя Русчева. Тя обаче има три медицински свидетелства. 

Срещу причинителя е повдигнато обвиняване по член 131, алинея 1, т. 5а от Наказателния кодек - за домашно принуждение. Наложена му е мярка за неотклонение " задържане под стража " с разпореждане на прокурор от Бургаска районна прокуратура ", оповестиха от полицията в Бургас. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

С детето ще работи психолог. " Децата са може би 95% очевидци на домашно принуждение, което е извънредно тежко за тях. Не е нужно едно дете да бъде ударено от родителя, задоволително е просто да види какво се случва с майка му ", сподели адв. Невена Чайпек от Центъра по предварителна защита на насилието и престъпността.

От центъра в Бургас прибавят, че след случая с Дебора Михайлова от Стара Загора в границите на 10 дни през август са постъпили 14 молби от дами, търсещи помощ.

Автор: dir.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР