Пари изчезват мистериозно от банкови сметки. За новия вид измама

...
Пари изчезват мистериозно от банкови сметки. За новия вид измама
Коментари Харесай

Внимание! Парите ни изчезват от сметките мигновено, потърпевши разказват за нова измама

Пари изчезват мистериозно от банкови сметки. За новия тип машинация предупреждават потърпевши.

В края на предходната седмица изцяло е източена разплащателна сметка в сливенски клон на една от огромните български банки.

Инцидентът става по обяд, до момента в който клиентът се намирал в клона на банката, с цел да осведоми, че някой се пробва да направи неоторизиран превод от негово име.  Въпреки това, до момента в който касиерът се пробва да се свърже с отдела по поддръжка, парите изчезват. 

Историята стартира, когато ден по-рано пострадалата получава превод от 85 лева от огромна столична компания за експресни геодезически услуги. Преводът е осъществен вечерта, когато банките към този момент не работят с клиенти. 

На другия ден, когато ограбената пътува от работното си място отвън града, с цел да заяви, че е получила чудноват превод от непозната компания, на телефона и стартират да идват SMS-и от банката с авторизационен код, който да вкара дружно с ПИН-а си, с цел да оторизира транзакции, за които дори не знае.

Докато се намира в салона на банката и приказва със чиновниците, парите – около 2 000 лева, се изпаряват от сметката ѝ. Потърпевшата незабавно подава тъжба, както в банковия филиал, по този начин и в полицията. Служителите на " Икономическа полиция "  реагират незабавно. Установено е, че парите са изтеглени незабавно от два банкомата в столицата, предизвестява " Фокус ".

Следствието продължава, само че до момента в който полицията си прави работата, банката, в която се намира изпразнената сметка, не демонстрира същото предпочитание за съдействие, оплаква се пострадалата.

Първо не изясняват на потърпевшата си клиентка, за какво не са спрели неоторизираната транзакция, второ по какъв начин може да се извърши незабавен превод като се заобиколи системата за двуфазна верификация, трето -  не са подхванати никакви дейности, с цел да се компенсират изчезналите средства.

Пострадалата няколко пъти е питана, дали е сигурна, че сама не е превела средствата си. От банката са отказали да трансформират статута на сметката и от дейна в пасивна.  Това би разрешило на клиента да тегли пари, само че единствено с дебитна карта, без интензивно онлайн банкиране.

Следствените дейности по случая не престават, а пострадалата се надява да си възвърне парите.

Инфо: blitz.bg

Тагове: банкова сметка измама пари потърпевши
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР