В мотивите за номинацията му ПП-ДБ посочва, че Михайлов има

...
В мотивите за номинацията му ПП-ДБ посочва, че Михайлов има
Коментари Харесай

Кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов подал декларация с невярно съдържание за имоти

В претекстовете за номинацията му ПП-ДБ показва, че Михайлов има нужните качества за поста и да способства за публичното доверие към здравната каса.

 

Сред един от главните критерии за издигането на кандидатурата му е дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в региона на ръководството на опазването на здравето, показва ПП-ДБ.

 

Станимир Михайлов обаче е направил закононарушение съгласно законите на страната, сочат документи. 
Той е подал декларация с погрешно наличие при имотна договорка. От документите, които прилагаме, се вижда, че на 17.04.2009 година Станимир Михайлов купува апартамент 50 кв. м. на бул. " Фритьоф Нансен " за 30000 лв. при данъчна оценка 29658.50 лева. (Виж прил.1)


Месец по-късно го ипотекира (на 21.05.2009г.) пред банката, в която работи - " Токуда банк “ за 115 000 лв.. Реално го ипотекира за сума в размер на близо 4 пъти по-голяма от покупната цена. (Виж прил.2)


На 17.12.2010г. го продава на своя съучастник Фернандо Перейра във
„ ФЕРТАПЕР “ ООД и Мария Перейра за 88 800 лв.. (Виж прил.3).


В този нотариален акт той заявява погрешни данни в т.3, че
въпросният апартамент не е ипотекиран, т.е. подава декларация с
невярно наличие. Това е закононарушение по чл.313 от Наказателен кодекс. (Виж прил.4).


Въпросната ипотека е заличена на 12.01.2011г. (Виж прил.5).

Горните данни приказват за съзнателно придобиване на парцели на занижени цени под пазарната оценка за укриване на местни данъци и такси и по този метод е ощетен общинският бюджет.

Всичко гореописано приказва, че Станимир Михайлов има податливост към непозволени действия, воден от своя незаконен разум, споделят адвокати, които помолихме за коментар.

 

Описаните документи вижте тук:

 

Във вторник на изключително съвещание отрасловата парламентарна комисия одобри на второ четене предлагането подуправителят на здравната каса да извършва длъжността шеф безсрочно, до момента в който бъде определен нов при предварително преустановяване на пълномощията на предходния. Поправка в закона за здравното обезпечаване предложи ГЕРБ.

 

" ИТН " предложи да има ограничаване от два месеца за изпълняването на длъжността. Предстои текстовете да влязат за финално разискване в пленарната зала.

 

Миналата сряда изтече срокът, в който подуправителят може да извършва длъжността шеф.

Източник: epicenter.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР