Ойт Танак и Марко Мартин вече няма да работят заедно,

...
Ойт Танак и Марко Мартин вече няма да работят заедно,
Коментари Харесай

Ойт Танак и Марко Мартин се разделят

Ойт Танак и Марко Мартин към този момент няма да работят дружно, заяви през днешния ден международният рали първенец за 2019 година в обществените мрежи. Все още не е ясна повода за раздялата сред двамата най-известни естонци в света на ралитата.

“Дългогодишният ми наставник Марко Мартин реши да поеме нови провокации - написа Танак през днешния ден. - Заедно с него направихме незабравимо пътешестване през всички тези години в Световния рали шампионат. Той постоянно е можел да вижда нещата в друга вероятност и ми оказа помощ да взема огромни решения. Завинаги ще съм му признателен за всичко, което е направил за мен. Всичко най-хубаво за в бъдеще! ”

Мартин беше първият естонец, пробил в WRC в края на 90-те години, като записа 86 старта в международния шампионат като фабричен водач на Субару, Форд и Пежо и завоюва 5 ралита.
 Танак предложения Ожие в борбата за купата Танак предложения Ожие в борбата за купата
Мартин приключи кариерата си в WRC през 2005 година след злополуката му рали “Великобритания ”, в която почина навигаторът му Майкъл Парк. След това Мартин направи личен отбор с коли от група N в естонския шампионат и стартира да работи с млади водачи, като измежду тях бързо изпъкна Танак.
 Латвала: Чакам Ожие да си изиска още ралита Латвала: Чакам Ожие да си изиска още ралита
Танак стана първенец на Естония през 2008 и 2009 с отбора на Мартин, а по-късно Марко работи като негов управител и сътрудник, като Мартин е възприеман като “бизнес мозъка ” на екипа Мартин-Танак. Тепърва се чакат детайлности за раздялата на двамата известни естонци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР