Овцата, която беше провъзгласена за най-самотната овца във Великобритания“, беше

...
Овцата, която беше провъзгласена за най-самотната овца във Великобритания“, беше
Коментари Харесай

Спасиха „най-самотната овца във Великобритания“

Овцата, която беше провъзгласена за „ най-самотната овца във Англия “ , беше избавена през почивните дни от група фермери. Животното заседна преди към две години на чакълен плаж в Шотландия, написа в. „ Гардиън “.

Фиона, както я назовават всички, е в положително положение, само че с наднормено тегло и прекомерно дълга четина. Представители на организацията за отбрана на животните описаха опитите за спасяването на овцата като „ необикновено сложни “. Петима фермери обаче въпреки всичко съумяха да изтеглят животното по стръмен скат.

11-годишен лабрадор, кон и овца бяха превозени към по-безопасно място

Спасителната интервенция беше проведена от Ками Уилсън, водещ на предаване по Би Би Си. Във видео, оповестено във Facebook, той сподели: „ Дойдохме тук с тежка техника, с цел да измъкнем тази овца по необикновено стръмен скат. Беше доста сложна работа “.

Овцата Фиона беше видяна за първи път от Джилиан Търнър. Той бил с каяка си във водата, когато видял бедстващото животно, напомня още „ Гардиън “. Подал сигнал, само че фермерите в региона сметнали, че тя сама ще успее да се завърне, минавайки по същият маршрут, по който е стигнала до скалистия бряг.

Животните нахлули в прилежаща плантация

„ Това би трябвало да е било изтезание за стадно животно като овцете. Двата пъти, в които успяхме да се приближим оптимално покрай нея през годините, ни се стори, че тя наподобява обезверена. Затова взехме решение да организираме избавителната акция “, споделя още Джилиан Търнър.

Сега петимата мъже, които са взели участие в спасяването на Фиона, желаят да я настанят в добра плантация, където стопаните ще се погрижат за нея. Овцата към този момент е сензация в обществените медии.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР