ови удари, последвани от експлозии, разтърсиха тази сутрин столицата на

...
ови удари, последвани от експлозии, разтърсиха тази сутрин столицата на
Коментари Харесай

Войната достигна столицата на Нагорни Карабах

ови удари, последвани от детонации, раздрусаха тази заран столицата на Нагорни Карабах Степанакерт.

Сирените се включиха в 9,30 часа, малко преди да отекнат няколко детонации, съгласно публицисти на Агенция Франс Прес. Азербайджанските управляващи обявиха, че са подхванали ответни дейности след ракетен обстрел от страна на арменските сепаратисти.

Властите в непризнатата република Нагорни Карабах обявиха, че в отговор на обстрела на Степанакерт са унишожили военното летище в Ганджа. Азербайджан към този момент удостовери единствено, че Армения обстрелва града. Ганджа е вторият по население град в Азербайджан с повече от 300 хиляди население. Азербайджан заяви в неделя и за ракетно нахлуване от територията на Степанакерт против градовете Тертер и Хорадиз, граничещи с Нагорни Карабах.

„ В момента арменските въоръжени сили от територията на Ханкенди (Степанакерт) изстрелват ракети по град Тертер и град Хорадиз в район Физули “, се споделя в известието на военното министерство на защитата. В него се показва също, че азербайджанската войска "предприема съответни ответни ограничения ".

Лидерът на Нагори Карабах Араик Арутюнян прикани жителите на градовете в Азербайджан, в които има военни обекти, да ги изоставен.

Арменските и азербайджанските сили са в разгара на интензивна борба за противоречивия район Нагорни Карабах, откакто Азербайджан предприе широкомащабна нова атака през днешния ден, оповестиха арменските управляващи. И двете страни се опълчиха на интернационалните апели за преустановяване на огъня и упрекнаха другата, че е поставила началото на новите конфликти, почнали предходната неделя и прераснали в най-тежките боеве от прекратяването на огъня през 1994 година Почти 200 души са доказани като убити след експлоадирането на боевете, в това число над 30 цивилни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР