„Овергаз Мрежи“ изпълнява дейността по лицензиите си за разпределение и

...
„Овергаз Мрежи“ изпълнява дейността по лицензиите си за разпределение и
Коментари Харесай

Проверката на КЕВР: Овергаз изпълнява лицензионните си задължения


„ Овергаз Мрежи “ извършва активността по лицензиите си за систематизиране и доставяне с природен газ в сходство със Закона за енергетиката. Това откриха специалистите на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), които направиха планова инспекция за интервала януари 2014 - март 2019 година на лицензионна територия Столична община и община Божурище, оповестиха от газовата компания.

Работната група на КЕВР откри, че сдружението извършва условията за сигурност на доставките и снабдяването с природен газ. Компанията осъществя бизнеса проекта си и реализира проектите за създаване на газова инфраструктура. Към март построената мрежа от Овергаз на територията на Столична община и община Божурище е 634 642 линейни метра.

Проверяващите се увериха, че чиновници на компанията извършват постоянни обходи на газоразпределителната мрежа и нанасят резултатите в електронна система. Експертите на енергийния регулатор посетиха потребителски център от лицензионната територия и ревизираха процедурата по присъединение на консуматори към газоразпределителната мрежа, както и спомагателните услуги, които предлага сдружението, промоциите и отстъпките.

От КЕВР откриха, че от януари 2014 до март 2019 година са задоволени съвсем 100 % от заявките на клиенти за присъединение.

Проверяващите установяваха, че е налице и нужната подготовка на чиновниците, които правят дейностите по поддържане, поправяне и преустрояване на оборудванията с нараснала заплаха. Компанията няма просрочени отговорности за интервала на инспекцията.

Комисията предписва компанията да приключи процедурата по узаконяване на Системата за ръководство на качеството, за която към този момент е определен реализатор, прецизират от " Овергаз ".

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР