оведението ни може да промени хода на тази пандемия.Това заяви

...
оведението ни може да промени хода на тази пандемия.Това заяви
Коментари Харесай

Пулмолог: Това може да промени хода на пандемията

оведението ни може да промени хода на тази пандемия.

Това съобщи в предаването пулмоголът доктор Александър Симидчиев.

"Поведението на хората има отношение какъв брой доста други ще се заразят - новооткритите случаи. А смъртността и хоспитализацията зависят от държанието на медицинските лица ", изясни той.

Според доктор Симидчиев държанието на хората се е трансформирало през лятото и това е довело до предпазването на туристите освен от COVID-19, само че и от други вируси, каквито са – гастроинтестинални болести, типични за летните месеци.

"Поведението на хората има отношение към това, какъв брой ще се заразят. Новооткритите случаи зависят от държанието на хората, а смъртността и хоспитализациите зависят от държанието на медицинските фрагменти. Смъртността у нас е към 2% ", съобщи доктор Симидчиев.

"Ако си кажем, че няма подобен проблем и се държим все едно вируса го няма, ще имаме много фибрилни хора. Ще бъде доста по-трудно да разграничим кой е с температура от грип и кой с температура от Коронавирус. Съответно ще има по-голям разход на запаси и доста повече заболели хора ", разяснява още гостът на малкия екран.

Доктор Симидчиев поучава да се съблюдава обществена отдалеченост и да се ползва така наречен поведенческа ваксина. Такова държание би трябвало да се дава за образец и на децата.

"Училищата могат да се трансфорат в центъра на разпространяване на болестта, само че не и в огнище, защото децата по принцип боледуват доста леко или асимптомно ", счита пулмологът.

Според него децата ще популяризират болестта, когато се приберат у дома, при своите възрастни родители.

Относно носенето на маските, той е на мнение, че тя е нужна, в случай че не може да се съблюдава обществена отдалеченост. А непрекъснатото й носене било въпрос на табиет, счита той.

"Съвсем неотдавна открих уебсайт, изработен от българин, който употребява данни на Единната осведомителна система, само че показани като графики. Те са разграничени в разнообразни групи, такава да вземем за пример е тази за смъртността. От тези графики излиза наяве какво се случва – смъртността в лечебни заведения се усилва, само че тази от открити случаи понижава. Това демонстрира, че в лечебни заведения влизат по-тежки случаи. По-голяма част от хората се лекуват в домашни условия сполучливо ", изясни пулмологът.

Още от полемиката вижте във видеото нагоре.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР