Овчарският пай е ястие, които има много сходства с познатата

...
Овчарският пай е ястие, които има много сходства с познатата
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Овчарски пай

Овчарският къс е ядене, които има доста сходства с познатата у нас мусака, само че и доста разлики. Основната част на пая се подготвя от кайма и зеленчуци, върху които се разстила картофено пюре и всичко това се запича.

Вижте по какъв начин да приготвите пастирски къс, идеално главно ядене за студените дни. Можете да приготвите самостоятелни порции пастирски къс, като ги изпечете в гювечета.

Как да сварим яйцата без да ги варим! ВИДЕО
Необходими артикули:
1 кг. кайма примес

2 приблизително огромни моркова

200 гр. пресни гъби

200 гр. грах (замразен или от консерва)

1 огромна глава лук

3-4 ск. чесън

1 с.л. соев сос

3 ч.л. доматено пюре

1 ч.ч. зеленчуков бульон

1/2 ч.ч. алено вино

сол, черен пипер, чубрица и розмарин на усет

За картофеното пюре:

600 гр. картофи

3 с.л. краве масло

3-4 с.л. прясно мляко

3 жълтъка

сол на усет
Начин на подготвяне:
Започнете с приготвянето на картофеното пюре: обелете картофите и ги сварете. След като картофите са сварени ги намачкайте и прибавете към тях топлата примес от прясно мляко и масло. Разбъркайте и най-после прибавете жълтъците. Овкусете и разбъркайте до еднородност.

В тенджера запържете лука и чесъна, прибавете каймата и пържете до приемане на ситни "трохи ". Прибавете настъргания морков и нарязаните гъби. Добавете виното и гответе няколко минути, с цел да се изпари алкохолът.

Сложете соевия сос, доматеното пюре и бульона. Овкусете със сол, черен пипер, чубрица и мащерка. Ако желаете, можете да добавите и розмарин.

Разстелете каймата и зеленчуците в тава, след което сложете и картофеното пюре. Печете най-отдолу в авансово загрята на 180 градуса фурна към 40-50 минути.

Поднесете пая топъл с чаша алено вино.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР