Отзвукът от поредния предстоящ сезон за Милан извън Шампионската лига

...
Отзвукът от поредния предстоящ сезон за Милан извън Шампионската лига
Коментари Харесай

Милан регистрира колосални загуби и лети към бездната

Отзвукът от следващия иден сезон за Милан отвън Шампионската лига продължава да е мощен, въпреки от края на сезона в Серия А да изминаха много дни към този момент. Медиите в Италия побързаха да проучват финансовия статут на колоса от Северна Италия, който е изгубил единствено за тази година 100 милиона евро. По този метод за последните пет години Милан е със загуби от 413 милиона евро.

Именно по тази причина „ росонерите” чакат своята „ присъда” от Финансовия феърплей, като обстановката може да ескалира в много отрицателна тенденция за отбора от „ Сан Сиро”. Големите пакости в клуба започнаха да набъбват, откак Силвио Берлускони продаде Милан на азиатеца Йонхон Ли, който съвсем не затри тима, след което със взетите заеми от американския хедж – Елиът Мениджмънт, то в този момент клубът се ръководи точно от янките.

Пропускът за класиране в Шампионската лига донесе в допълнение напрежение при шефовете, а Corriere dello Sport калкулира загуби от 100 милиона евро за сезон 2018/19. Това е повода за какво Милан се нуждае да внесе „ свежи” 30 милиона евро до 30-и юни, с цел да влезе в разрешените равнища от регулатора.

Загубите през 2014-а година са 91 милиона евро, а пред 2017/18 се повишават до 126 милиона. През този интервал седемкратният европейски първенец е записал финансови провали на стойност 413 милиона евро.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР