Отвори граници след близо 3-годишна изолацияДузина държави връщат тестовете за

...
Отвори граници след близо 3-годишна изолацияДузина държави връщат тестовете за
Коментари Харесай

Без карантина за пристигащи в Китай

Отвори граници след близо 3-годишна изолираност
Дузина страни връщат тестванията за COVID-19

Очакват се 2 милиарда пасажери за Лунната нова година

Китай анулира през вчерашния ден условията за карантина за идващите пасажери, с което постави завършек на съвсем 3-годишната изолираност, макар че страната се бори с внезапното увеличение на случаите на COVID-19, съобщи Агенция Франс Прес.

Първите пристигнали в страната показаха облекчение от отпадането на строгите ограничения в сходство с досегашната политика за нулев Коронавирус.

Миналия месец Пекин стартира трагично унищожаване на твърдите ограничения за битка с вируса, включващи карантини и изтощителни локдауни. 

Китайците побързаха да възнамеряват пътувания в чужбина, откакто предишния месец формалните лица оповестиха, че карантината ще отпадне.

Очакваният растеж на гости, както и възходящите случаи на новозаразени в Китай накара над дузина страни да наложат наложителни проби за COVID-19 на пътуващите от най-многолюдната страна в света.

Отпадането на карантината съответства с началото на 40-дневния интервал на пътешестване за Лунната нова година, през който се чакат над 2 милиарда пасажери.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР