Отворете държавния резерв срещу недостига на лекарства. За това призовава

...
Отворете държавния резерв срещу недостига на лекарства. За това призовава
Коментари Харесай

Нинова зове: Отворете държавния резерв за лекарства

Отворете държавния запас против дефицита на медикаменти. За това приканва във фейсбук водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Вчера основният прокурор Иван Гешев разпореди инспекция за наличностите в лечебни заведения и аптеки, които доклад от здравния министър, организацията по медикаментите и Национална агенция за приходите.

Предлагам съответно решение на казуса с дефицита на медикаменти - отворете държавния запас и освободете нужните количества от изчезнали лекарства за аптечната мрежа, написа Нинова. И продължи: „ Така ще се решат три въпроса: 1. Медицински. 2. Психологически. 3. Социално-икономически.

Ето какво още написа Корнелия Нинова:

„ По медицинския - всеки ще има достъп до нужното му лекарство.

По психологическия - ще се избегне суматохата и презапасяването.

По обществено икономическия - ще се предотврати вероятно повишаване на цените, заради нараснало търсене.

Такова повишаване ще бъде непостижимо за джоба на хиляди българи. И не на последно място, ще се избегне възможна далавера с изчезнали медикаменти.

Припомням на ръководещите, че според член 2 алинея 1 от закона за държавните запаси и военновременните ресурси медикаментите са стока, която наложително би трябвало да се съхранява в запаса и са “предназначени за облекчаване потребностите на популацията при спешна обстановка ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР