Отворено писмо в защита на проекта Златен век на строителната

...
Отворено писмо в защита на проекта Златен век на строителната
Коментари Харесай

Нова гражданска група пусна отворено писмо в подкрепа на Златен век

Отворено писмо в отбрана на плана " Златен век " на строителната компания " Артекс " популяризира основаната преди няколко месеца гражданска група " Нова София ". В писмото са застъпени причините на " Артекс ", че небостъргачът има годно позволение за градеж. Освен това групата атакува деятелите от инициативния комитет " Лозенец ", които се борят против реализацията на противоречивия план още преди да стартира самото строителство и настояват, че разрешителното е изтекло.

Казусът е в ръцете на съда. На първа инстанция Административният съд-София анулира заповедта за прекъсването на плана, а в решението се разяснява и тематиката за валидността на резрешението за градеж. Според съдията Мария Ситнилска то не е изтекло. Предстои делото да се гледа на втора инстанция.

Отвореното писмо на " Нова София " по тематиката е изпратено до медиите и оповестено на страницата на гражданската група.

Организацията и уеб сайтът ѝ се появиха преди няколко месеца в разгара на абсурда към " Златен век ". Първите изявления са от април, когато Дирекцията " Национален строителен надзор " (ДНСК) спря краткотрайно градежа. Основните тематики на " Нова София " са свързани с проблема " Златен век ", а идеята ѝ е " дострояването на една издигната до половина с изцяло законни документи 30-етажна постройка, която евентуално ще закрие гледката на хотел " Маринела ", благосъстоятелност на семейство Арабаджиеви и цялостното опълчване на изцяло непрозрачната в своя генезис, финансиране и дейности организация ИК " Лозенец ".

Публикуваме писмото без редакторска интервенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР