,,Отвличането на кораба е типично иранско нападение.`` Това заяви проф.

...
,,Отвличането на кораба е типично иранско нападение.`` Това заяви проф.
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Отвличането на кораба в този морски трафик е нова калкулация на цената на петрола

,,Отвличането на кораба е типично иранско нахлуване.`` Това съобщи проф. Владимир Чуков по Българска национална телевизия.

,,Когато вдигнат степента на риск, застраховките ще бъдат с доста по-голяма стойност. Всичко е калкулирано, с цел да станат цените на петрола по-високи``, разяснява още той.

Той уточни, че е комплицирано да се каже какво ще желаят хутите против освобождението на този транспортен съд, защото отвличането е инструмент за напън върху собствеиците, които менижират този морски трафик.

" Всички заинтригувани страни би трябвало да водят договаряния за освобождение на българите от танкера. Инициативата идва от Япония, тя е компанията, която провежда плаването. Видяхме, че те са решили, че този регион не е толкоз рисков, по тази причина не са платили застраховка. Този регион е цялостен с кораби на интернационалната коалиция ", посочи Чуков.

По думите му след този случай застрахователи ще вдигнат степента на риск.

" Аз съм изумен от бавната реакция на застрахователите. Не са взели насериозно Йемен. Това е едно класическо иранско нахлуване. Най-добрият вид е да се заплати застраховката против този риск нахлуване ", разяснява проф. Владимир Чуков. Професор Чуков посочи, че протичащото се с похитения транспортен съд не е казус за иранците.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР