Отваря се шанс да осигурим една реформирана и отчетна прокуратура,

...
Отваря се шанс да осигурим една реформирана и отчетна прокуратура,
Коментари Харесай

Министърът на правосъдието: Отваря се шанс да осигурим една реформирана прокуратура

Отваря се късмет да осигурим една реформирана и отчетна прокуратура, която вдъхва доверие посредством своята безпристрастност и успеваемост. Това написа в профила си във фейсбук министърът на правораздаването Атанас Славов. Повод за коментара му е освободи Иван Гешев от поста основен прокурор.

" Президентът приключи по логически и конституционно изискан метод процедурата по освобождението на Иван Гешев от позицията основен прокурор, като се съобрази с предлагането на пленума на Висшия правосъден съвет. Сега цялата политическа класа и в частност ние като ръководещи сме изправени пред историческата отговорност да променим по подобен метод правосъдната система, че прокуратурата в България да работи в полза на обществото, като обективно и систематично повдига в съда годни обвинявания и започва действителна борба с престъпността на всички равнища ", написа още Славов.

На 12 юни Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) предварително от служба основния прокурор Иван Гешев по предложение, направено от четирима членове на Прокурорската гилдия поради изявление, което накърнява престижа на правосъдната власт. Това стана с поддръжката на 16 членове на съвета, срещу гласоподаваха четирима.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР