Отвъд провокацията, която е, осмиването чрез сатира е и истинско

...
Отвъд провокацията, която е, осмиването чрез сатира е и истинско
Коментари Харесай

Да се смееш или да плачеш - “Всеки иска да живее ни провокира от сцената на Сатиричния театър

Отвъд провокацията, която е, осмиването посредством ирония е и същинско майсторство. А израелският драматург и сценичен режисьор Ханох Левин е един от създателите, които го реализират като че ли без изпитание.
 Да се опълчиш на Путин - трагичната история на Анна Политковская в “Анна - непоправимата ”
Да се опълчиш на Путин - трагичната история на Анна Политковская в “Анна - непоправимата ”

Премиера на сцената на “Топлоцентрала ”

Още с слагането си на сцена у нас, изключително доста ни впечатли пиесата му " Старицата от Калкута " с присъединяване на Захари Бахаров и Снежина Петрова. И макар че за жалост тя към този момент не е част от програмата на Театър 199, ще можем да забележим друга от творбите на Ханох Левин, и то за първи път на българска сцена.

" Всеки желае да живее " е новото премиерно зрелище в афиша на Сатиричния спектакъл. То е остра и провокативна ирония, която осмива човешкото двуличие и доверчивост.

Сюжетът ни среща с един състоятелен граф на междинна възраст, който е в съвършено здраве. Обстоятелствата се стичат по този начин, че му е даден късмет да отсрочи гибелта си, само че единствено в случай че откри някой да почине вместо него. Естествено, графът желае да се избави, само че схваща, че всеки, без значение от общественото си и житейско състояние, желае да живее. Оттам идва и заглавието на постановката, която повдига въпроса какъв брой надалеч може да стигне човек, с цел да резервира това, което има.

Макар че Ханох Левин написа пиесата от дълго време, тя се оказва съвсем пророческа за актуалния свят, който е изпълнен с цинизъм и липса на съпричастност.

" Ние хората се увличаме в придобиване на веществен разцвет и изцяло забравяме за ефимерността на живота, и даже започваме да си имаме вяра, че гибелта може да бъде отсрочена. С този театър ви каним да се посмеем дружно от сърце на най-големите си страхове, очаквания и илюзии и да си напомним, че животът е подарък, който не трябва да се пропилява ", споделя Елена Панайотова, която е режисьор на представлението.

По сценографията работи Юлиян Табаков, за хореографията е виновен Росен Михайлов, а за музиката - Христо Намлиев.

В основните функции ще забележим актьорите Николай Върбанов, Илияна Колева, Деляна Хаджиянкова, Ивайло Калоянчев, Божидар Мицев, Явор Борисов и други.
 „ Здравей, по какъв начин си, приятелю? “ и други обичани български песни ще зазвучат от сцената на Музикалния спектакъл
„ Здравей, по какъв начин си, приятелю? “ и други обичани български песни ще зазвучат от сцената на Музикалния спектакъл

Едно завръщане към предишното с доста музикално въодушевление

Предремиерата на " Всеки желае да живее " е на 19 април от 19:30 ч. в Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов ", а премиерата - на 20 април. Следващите дати на представлението са 26 април, 10 и 27 май, а цялата информация за него е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР