Оттук нататък тя – българската мафия, ще се опита да

...
Оттук нататък тя – българската мафия, ще се опита да
Коментари Харесай

Проф. Калин Янакиев: Българската мафия, ще се опита да продължи и да задържи своя успех

Оттук нататък тя – българската мафия, ще се опита да продължи и да задържи своя триумф. Това съобщи в изявление за БГНЕС философът и академични учител проф. Калин Янакиев.

" Учудвам се за какво всички се пробват да гадаят и да питат какво следва оттук насетне, а не съсредоточат вниманието си върху това, което стана безусловно явно към гласувания в сряда вот на недоверие на това правителство, а точно скандалното и неприкрито деяние на българската мафия, на която откакто ѝ бе кръстосан достъпът до чудовищната контрабанда на българо-турската граница, откакто не съумя да получи желаните и безконтролни пари за пътното строителство, чисто и просто, без да измисля други аргументи, се изправи против управляващата коалиция и правителството. Това е скандалното ", съобщи той.

Според него друга причина за свалянето на кабинета " Петков " е, с цел да не се случи законодателната смяна и да остане отпред на прокуратурата основния прокурор Иван Гешев.

По думите на проф. Янакиев, с цел да продължи постигнатия триумф, мафията има две благоприятни условия. " Или да се опита да сформира някакво така наречен експертно, или по различен метод наречено, безпринципно коалиционно правителство, подкрепяно от маските на тази мафия, точно Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и ГЕРБ с поддръжката на фашизоидите от " Възраждане ", или в случай че не съумее да го направи, ще би трябвало да отиваме на нови избори при започване на есента, където вече мафията ще би трябвало да се срещне в директна борба с пробудилите се и прогледнали за безобразието, което беше осъществено, български демократични граждани ", акцентира проф. Янакиев.

На въпроса допустимо ли е и би трябвало ли да се обединят " Продължаваме промяната " и партиите от " Демократична България " на последващи парламентарни избори, проф. Янакиев напомни, че е последовател на тази концепция още от предишните избори.

" Не съм уверен дали те ще имат воля този път да го създадат, само че това е по-добрият вероятен вид, тъй като към този миг демократичната общност – това, което назовават " градската десница “ или " умните и красивите “ присмехулно и надменно, са мощно мобилизирани. Те са възмутени от това, което беше осъществено. Амбицирани са и би трябвало да продължат с тази готовност на своите електорати ", съобщи той.

Проф. Янакиев е безапелационен, че по-успешен би бил изходът, в случай че Политическа партия и Демократична България се явят в предизборна коалиция.

Той посочи, че отхвърля да се впуска в " детайлности от политическата лаборатория “, тъй като не я населява, а я следи и не мисли, че най-същественото е какви тъкмо и кои тъкмо би трябвало да бъдат фигурите, които да застанат отпред на следващо правителство на смяната. " Важното е демократичната политическа общественост в България да продължи, само че не разочаровано и не унило, да се бори против настъплението на българската мафия и на съдействащите ѝ външни фактори, които също са явни “, счита проф. Янакиев.

По думите му това, което се случва в България, сега е от интерес и на Русия.

По отношение на изборната интензивност на идващите предварителни избори проф. Янакиев съобщи, че сега две групи биха могли да бъдат мобилизирани и те са мобилизирани, и са от двата края на политическия набор. " Едната е, както споделих, демократичната общественост, защото в последните дни видяхме, че тя още веднъж навлиза в цикъла на непримиримостта, на митинга, може да събира доста хора, тъй че тя е мобилизирана. За страдание, от другия завършек на спектъра не по-малко мобилизирана е и фашизоидно-русофилската кохорта на " Възраждане “, за която обаче се надявам, че би могла да загуби избрана скорост и несъмнено движение “, сподели той.

Според него това, което даваше мощ на партията на Костадин Костадинов и я покачваше на вълната на публичните настроения, е " чудовищната война на Русия в Украйна “, която обаче се оказа, че ще бъде продължителна и дълга, " и затова не е в центъра на публичното внимание, където се опитваше да я задържи групата на " Възраждане “.

" Това са двете групи обаче, които могат да бъдат и се чака да бъдат мобилизирани при идващите избори и борбата сред тях е най-решаващото, което ще се случи в България, безусловно е борба сред демокрацията и проруския авторитаризъм. Не бива демократичната общественост да си разреши да загуби тази борба, тъй като загубата на тази борба ще бъде брутална, катастрофална загуба за самата България “, безапелационен е проф. Янакиев.

Той акцентира, че ориста на правителството не би била по-различна, в случай че да вземем за пример съветският дипломат Елеонора Митрофанова беше изгонена от България или в случай че страната ни беше изпратила военна помощ на Украйна.

" Няма отношение тази липса на увереност, която аз признавам, от страна на " Продължаваме промяната “, тъй като " Демократична България “ беше задоволително решителна в това отношение, само че не разполагаше с нужното количество депутати. Онова, което се случи през последните дни се случи не, тъй като бяха решителни или нерешителни във връзка с спора в Украйна, а тъй като ръководещото болшинство засегна ползите на българската мафия ", заключи проф. Янакиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР