Оттеглих се от поста, защото така трябва. Новият министър на

...
Оттеглих се от поста, защото така трябва. Новият министър на
Коментари Харесай

Емил Дечев: Новият министър на правосъдието не иска сериозни промени в прокуратурата

Оттеглих се от поста, тъй като по този начин би трябвало. Новият министър на правораздаването Мария Павлова е човек, с който съм имал опция да работя в разнообразни формати. Имаме противоположни визии за това какво би трябвало да се случва в правосъдната система. Още когато бях в държавното управление на Кирил Петков, зам.-министър на Надежда Йорданова, при създаване на механизма за следствие на основния прокурор, тя беше срещу, считаше го за противоконституционен механизъм. Тя не желае съществени промени в прокуратурата. Това съобщи към този момент някогашният зам.-министър на правораздаването Емил Дечев в ефира на бТВ.

„ Тя носи товар от миналата си позиция. Министърът на правораздаването е единственият, упоменат в Конституцията, това е позиция с тежест. Той може да изиска формиране на дисциплинарно произвеждане против съдии, прокурори, и.ф. основен прокурор и така нататък Възможно ли да чакаме заместникът на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, който несъмнено е негово доверено лице, при опредени дейности да изиска дисциплинарно произвеждане против него”, акцентира той.

Случая с Живко Коцев Емил Дечев разяснява по този начин: „ Историята е извънредно неприятна, само че това е следващата история, която след три месеца несъмнено ще сме не запомнили. Да напомня случая „ Нексо”. Такива случаи се огласяват, когато наближават избори. "

За изтеклите фотоси с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Дечев счита, че „ въпросът е по какъв начин са излезли тези фотоси. Отделно, какво вършат хората на тези фотоси, за какво се познават, какъв брой близки ли са, единствено дарове ли са си правили или освен това? Ако един човек на сходен пост знае, че избрани лица правят контрабанда, смущаващо е той да поддържа връзка с тях. Въпросът е в действителност знаел ли е.”

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР