Оттам обясниха, че била допусната ужасна случайност Американската корпорация Монделийз“

...
Оттам обясниха, че била допусната ужасна случайност Американската корпорация Монделийз“
Коментари Харесай

Американска фирма раздаде на лоялни клиенти в България кроасани с изтекла дата

Оттам обясниха, че била позволена " ужасна случайност "

Американската корпорация „ Монделийз “ реши да награди лоялните си клиенти в България, като им раздаде за награди кроасани 7 Days, където против „ най-хубав до… “ е посочена изтекла дата. Акцията е в границите на лотария, която щатската компания провежда взаимно с немската компания от Дармщат „ Промо кансълтинг солюшънс “ и българското рекламно сдружение „ Мейт адвъртайзинг “. Една от премиите е раница, цялостна догоре с артикули 7 Days.

Наградените обаче останали извънредно неприятно сюрпризирани, когато открили, че на огромна част от кроасаните е обозначено, че са били най-хубави за приложимост до 23 февруари, който е изминал няколко дни преди да ги получат. Темата е една от всеобщо обсъжданите в портала „ БГ мама “, където потребителки са разгласили и фотоси на странните си награди.

Оказва се, че „ Монделийз “ не са пропуснали никого - всички наградени, които имат профили в „ БГ мама “, са се сдобили все със съмнителни артикули.

Организаторите на томболата за територията на България обясниха пред „ Флагман “ че е позволена „ неволна неточност “ и „ ужасна случайност “. Те дадоха обещание всеки, който е получил сходна пратка кроасани с изтекла дата, и ги алармира, да бъде възмезден по подобаващ метод. Оттам обаче прецизираха, че българските консуматори би трябвало да вършат разлика сред означенията „ използвай преди… “ и „ най-хубав до… “.

Терминът „ най-хубав до… “ е изобретение, указващо само периода за качество, прохлада, цвят и усет. Приема се, че даже този период да бъде преминат, това не значи безусловно, че наличието в опаковката е мухлясало.

Потребителят би трябвало да я отвари, да прегледа продукта, да го опита, и в случай че реши, че е кадърен за консумация, да го използва. Проучвания сочели, че в България популацията всеобщо бъркало двата термина и приемало посочената след тях дата за дефинитивна продължителност, заради което мнозина били склонни да изхвърлят стоката, в случай че датата към този момент е отминала.

Клиенти на „ Монделийз “ обаче считат, че такова пояснение не оправдава държанието на такава огромна американска корпорация, когато реши да раздава за награди артикули, които са били най-хубави за консумация дни преди приемането им.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР