Отстраниха двама пилоти на Air France след физическа разправа в

...
Отстраниха двама пилоти на Air France след физическа разправа в
Коментари Харесай

Отстраниха двама пилоти след сбиване по време на полет

Отстраниха двама водачи на Air France след физическа кавга в пилотската кабина по време на полет от Женева до Париж, заяви чиновник на Air France в неделя, съобщи The Guardian.
Инцидентът е станал през юни. Въпреки сбиването, полетът е траял и е кацнал безвредно.
Спорът не е засегнал останалата част от полета, сподели служителят, наблягайки уговорката на самолетната компания към сигурността.
Пилотът и вторият водач са се скарали малко след излитането и са се хванали за яките, откакто единият е блъснал другия. Кабинният екипаж се намеси и един член на екипажа е прекарал полета в пилотската кабина с водачите, се споделя в отчет.
Новината за багра излезе, откакто френската организация за въздушни следствия BEA разгласява отчет в сряда, в който се споделя, че някои водачи на Air France не съблюдават строго процедурите, свързани с сигурността.
Докладът е фокусиран върху приключване на гориво при полет на Air France от Бразавил в Република Конго до Париж през декември 2020 година, когато водачите пренасочили самолета, само че не прекъснали зареждането на мотора и не кацнаха допустимо най-скоро, както изисква процедурата за теч. Тогава самолетът е кацнал безвредно в Чад, само че отчетът на BEA предизвестява, че моторът е можело да се е запалил.
В документа се загатват три сходни случая сред 2017 година и 2022 година и се споделя, че някои водачи са работили въз основа на личен разбор на обстановката, вместо да работят по протокола за сигурност.
От Air France означиха, че компанията е правила хиляди полети на ден и в отчета се загатват единствено четири сходни случая с сигурността.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР