Отстранения кмет на район Младост Десислава Иванчева все още може

...
Отстранения кмет на район Младост Десислава Иванчева все още може
Коментари Харесай

Десислава Иванчева още може да се кандидатира за евродепутат

Отстранения кмет на регион " Младост " Десислава Иванчева към момента може да се кандидатира за евродепутат на идните европейски избори, макар че беше наказана от Специализирания углавен съд.
 Съдът даде 20 години затвор на Десислава Иванчева
По-рано днес съдът призна Иванчева за отговорна за взимане на рушвет и ѝ дефинира наказване от 20 години отнемане от независимост, 10 000 лв. санкция, конфискация на имущество и възбрана да заема обществена служба в идващите 20 години. 

Въпреки това обаче тя към момента може да се кандидатира за евродепутат на идните европейски избори, след като бе издигната като независим претендент. 

Произнесената присъда е на първа инстанция, тъй че Иванчева може да апелира решението и делото да влезе в апелационен съд, след което да се стигне до четене и от Висшия парламентарен съд. Това значи, че тя е свободна да се кандидатира за евродепутат, до момента в който присъдата ѝ не влезе в действие. 

Според обвиняването отстраненият кмет е поискала рушвет на стойност общо 500 хиляди евро от вложителя Александър Ваклин, с цел да придвижи негови забавени преписки в общината. Посоченият за медиатор Петко Дюлгеров е приел 70 хиляди евро за една характерна кореспонденция, като част от тях е щял да задържи за себе си и друга част - да съобщи на Иванчева.

Преди една година Дюлгеров бе арестуван с 14 хиляди евро, а в същия ден Иванчева и Петрова бяха задържани в зрелищна акция, откакто останалите пари бяха открити в колата им.

Прокуратурата базираше обвиняванията си против тримата на свидетелски показания, следи от белязаните пари и документи. Миналата седмица обаче Петко Дюлгеров се отдръпна от първичните си показания и съобщи, че е приказвал под напън и му било дадено да бъде освободен, в случай че даде " верните показания ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР