Отстранената от длъжност кметица на Младост Десислава Иванчева и нейната

...
Отстранената от длъжност кметица на Младост Десислава Иванчева и нейната
Коментари Харесай

Бившата кметица на Младост Десислава Иванчева излезе под домашен арест

Отстранената от служба кметица на " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха пуснати под домакински арест. Това става 8 месеца откакто бяха арестувани по обвиняване в рушвет от 500 хиляди лева при зрелищна акция в центъра на София.


Първи с автомобил на Министерство на вътрешните работи през входа на Централния софийски затвор излезе Петко Дюлгеров, който е апетитен за медиатор в настояването на 500 хиляди лева рушвет от предприемача Алексндър Ваклин.

Пускането на Иванчева и Петрова се забави, заради което техният юрист изиска пояснение от защитата.
Ирена Савова, юрист: Има предписание на съда. Тези лица трябваше в 12 ч. да изоставен. Няма ги в къщите им, околните им са тук. Разтревожени са. Няма ги и в 7 РПУ- кажете къде са.
След като не получи отговор юрист Савова позвъни на тел. 112, на шефа на местата за отнемане от независимост и даже се обади във Външно министерство.

В 13.39 ч. Иванчева и Петрова излязоха с полицейски автомобил от следствения арест на " Майор Векилски ". Те бяха откарани на домашните им адреси, които нямат право да напущат.

Пред публицистите, които я чакаха, Иванчева съобщи, че няма скрупули, защото не се усеща отговорна.
Десислава Иванчева, някогашен кмет на София: Доста неща променихме. Не знам за какво усещам, че когато има някакъв бъг в някаква администрация, нас ни пускат в тази администрация да разбутаме нещата. Рано или късно истината ще излезе. Много ще ни е мъчно, доста е мъчно. В момента съм доста разчувствана от всичкото това - че съм си у дома, да се изкъпя, да си седна на прозореца, да си видя приятелите - както виждате, съседите ме чакат.
Въпреки решението на съдията, Иванчева и Петрова няма да носят електронни гривни. Вчера правосъдното министерство заяви,че системата още не работи. Двете ще бъдат охранявани от Министерство на вътрешните работи.

След Коледните празници, на 27 или 28 декември Иванчева и Петрова ще би трябвало да се върнат в правосъдната зала, тъй като прокуратурата стачкува смяната на мярката за неотклонение.
 Тримата обвинени по делото „ Иванчева “ излизат под домакински арест Тримата обвинени по делото „ Иванчева “ излизат под домакински арест
Прокуратурата е отдръпнала настояването си за прекъсване на решението на спецсъда, с което Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров са пуснати под...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР