Отслабването невинаги е лесен процес – за да се случи,

...
Отслабването невинаги е лесен процес – за да се случи,
Коментари Харесай

5 причини, поради които не трябва да се доверявате на кантара

Отслабването не всеки път е елементарен развой – с цел да се случи, са нужни време и старания във фитнеса, отричане от някои нездравословни храни и цялостна смяна на мисленето и навиците.

Но какво тъкмо разбираме под „ намаляване “? Сигурен съм, че доста от вас го свързват с цифрите, които кантарът демонстрира. Все отново смяната в тежестта демонстрира резултатите от вашия труд, нали? Ако би трябвало да съм почтен, и аз първоначално бях захласнат от тежестта си и съм минавал по този път.

Но в тази публикация желая да споделя с вас! Също по този начин ще ви покажа други способи, посредством които да следите резултатите си и да поддържате мотивацията си. Готови ли сте? 

1. Кантарът не прави разлика сред мазнини и мускули

Важно е да вършиме разлика сред свалянето на тегло (weight loss) и свалянето на мазнини (fat loss). Кантарът ще ви покаже, когато тежестта ви понижава, само че не може да ви каже дали това се дължи на изгорени мазнини или на загуба на мускулна маса. Същото е и в случай че качите килограми – това мазнини ли са или мускули?

Може би се питате какво е смисъла?  Значението е голямо, тъй като мускулите имат по-голяма компактност от мазнините. Това значи, че за едно и също тегло мускулите ще заемат по-малък размер по отношение на мазнините.

Ще ви дам съответен образец: 1 кг мускулна тъкан заема размер от 0.6 литра в тялото ви, до момента в който 1 кг мастна тъкан заема 1.1 литра. Разликата в размера е съвсем двойна! Това изяснява за какво човек, който тежи 90 кг, само че има невисок % подкожни мазнини и построена мускулна маса, може да наподобява доста по-слаб от човек, който тежи 80 кг, само че има висок % подкожни мазнини и едва развити мускули.

Тоест, в случай че сте на хранителен режим и подготвителна стратегия, само че тежестта ви не понижава, няма потребност да се притеснявате и демотивирате. Възможно е просто посредством силовите тренировки да сте повишили мускулната си маса за сметка на мазнините – да, тежестта ви е същото, само че изглеждате по-стегнати и изчистени (което в последна сметка е по-важното).

Затова вместо да се качвате непрекъснато на кантара, правете следните неща:
Наблюдавайте се всекидневно в огледалото и правете фотоси от вида „ преди-след “.Правете измервания на талията и ханша си с шивашки метър всяка седмица.Следете дали облеклата ви стоят по-свободно.
Тези 3 метода ще ви дадат по-реална визия за напредъка ви. Ако ограниченията ви понижават и хората към вас виждат смяната, има ли значение какво демонстрира кантарът?

Специално конкретизиране за девойките

Момичета, няма потребност да се страхувате от това, че ще станете мускулести. Жените създават неведнъж по-малко тестостерон от мъжете. Поради тази причина е  само посредством силови тренировки и повдигане на тежести. Мускулите само ще стегнат и оформят тялото ви по метод, който съм сигурен, че желаете!

2. Кантарът не може да ви каже дали задържате вода

По време на хранителен режим е обикновено понякога да приемате повече сол, което може да докара до задържане на вода. Натрият, който се съдържа в солта, контролира салдото на течности в клетките и междуклетъчното пространство. Когато приемате повече натрий от нужното и бъбреците не са в положение да изхвърлят остатъка, водното ви тегло се повишава. Естествено, тази арестувана вода дава своето отражение, щом се качите на кантара… Но би трябвало ли това да ви тормози?

Не, несъмнено.  Напълно обикновено е да има съмнения във водното тегло всеки ден. Важното е да сте наясно, че тези съмнения са краткотрайни и не значат, че сте качили килограми! Теглото ви ще се възстановява незабавно щом непотребният натрий бъде отхвърлен от бъбреците.

Повече за това по какъв начин да се справите със задържането на вода, научете от.

3. Кантарът не ви споделя какъв брой гликоген има в тялото ви

Гликогенът е един от енергийните запаси на организма. Той съставлява верига от свързани между тях молекули глюкоза (кръвна захар) и се съхранява в мускулите и черния дроб.

Високоинтензивните действия като спринтирането,  и силовите тренировки изчерпват запасите от гликоген в мускулите, а тези в черния дроб покриват потребностите от глюкоза на основни органи като мозъка.

А по какъв начин по-късно можете да възстановите запасите си от гликоген? Много просто – като консумирате въглехидратни храни като ориз, картофи, овесени ядки и така нататък Тези храни се разграждат до елементарна глюкоза, която тялото ви непосредствено употребява за сила или складира под формата на гликоген.

Гликогенът обаче има едно забавно свойство – всеки грам от него в тялото се свързва с 3-4 грама вода. Затова хората, които съблюдават нисковъглехидратни диети (100 г или по-малко въглехидрати на ден),
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР