Отслабването е дълъг процес, който не бива да се осъществява

...
Отслабването е дълъг процес, който не бива да се осъществява
Коментари Харесай

Защо е добре морковите и червеното цвекло да се ядат сурови

Отслабването е дълъг развой, който не трябва да се реализира по нездравословен и неблагоразумен метод. Все повече дами и дребни девойки прибягват към непрекъснато недояждане и органичаване, а резултатите от тях въздействат отрицателно на целия организъм. Има няколко неща, които можем да променим в храненето си и да отслабваме, без да постановяваме строги режими. Един от тях е потреблението на сурови, непреработени зеленчуци като морковите и аленото цвекло. Нека забележим за какво:

Зеленчуците би трябвало да са наложителен съставен елемент от вашето меню

Фибрите са значими за вярното действие на храносмилателната система, както и за предварителна защита от болести на стомашно-чревния такт. Зеленчуците подкрепят активността на червата и обезпечават храна за потребните бактерии. Освен фибри, те са богати на антиоксиданти и потребни микроелементи. Може да ги включвате във всяко хранене денем, без да се притеснявате за нарушаването на фигурата ви.

По-полезни ли са суровите зеленчуци от варените?

Вярно е, че при преправяне на един артикул част от потребните му свойства изчезва. Но всичко зависи и от типа на обработка:
•    При варенето огромна част от витамините се изпаряват, а някои микроелементи се резервират в бульона. Остават единствено фибрите, като множеството от другите потребни субстанции към този момент ги няма;
•    Готвенето на пара е по-щадящ развой. Част от витамините още веднъж изчезват, само че множеството микроелементи се резервират, както и фибрите;
•    Печенето също отстрани част от потребните субстанции, само че пък се резервират много по-голяма част от витамините в продуктите.
Все отново, би трябвало да имаме поради, че зеленчуците са потребни и поради комплицираните въглехидрати в тях, освен поради съществуването на витамини. Те обаче биват разрушени при термична обработка и се трансформират в по-прости въглехидрати, които се всмукват по-бавно в кръвта. 
В умозаключение, ще ви препоръчаме при всеки комфортен случай да предпочитате сурови зеленчуци, с цел да може да се възползвате оптимално от всичките им изгоди.

А какво да кажем за замразените зеленчуци?

Тук още веднъж всичко зависи от типа на замразяването. Ако е посредством шоково заледяване – бързо и надълбоко, това е и индустриалният способ, се съхраняват допустимо най-вече от потребните субстанции и витамини в зеленчуците.
Ако замразяваме артикули сами у дома, ще загубим малко по-голяма част от витамините, само че пък е различен вид за заледяване на артикул, който не можем да си набавим от магазините през зимата да вземем за пример.

Морковите и аленото цвекло пречат ли на отслабването?

Те съдържат въглехидрати, които бързо се трансформират в захари при термична обработка. За диабетиците те ще усилят равнищата на глюкоза в кръвта, а за хората, които отслабват – ще провокират възприятие на апетит скоро след хранене. 
Препоръчваме ви да ги консумирате сурови, в случай че се стремите към изгаряне на мазнини, по този метод те навлизат по-бавно в кръвта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР