Оценяват щетите след големия пожар, който изпепели покрива на едно

...
Оценяват щетите след големия пожар, който изпепели покрива на едно
Коментари Харесай

Децата от пловдивското училище Душо Хаджидеков ще учат в други сгради, докато се ремонтира покривът

Оценяват вредите след огромния пожар, който изпепели покрива на едно от емблематичните учебни заведения в Пловдив. няма потърпевши хора, само че материалните вреди са огромни и учебно заведение " Душо Хаджидеков " няма да посрещне възпитаници на 15 септември

Директорът на учебното заведение Грозденка Николова от през вчерашния ден е в непрекъснат контакт с общината и РУО. Днес следва междуинститционална среща в 10 ч. като се чака да бъде публично взето решение

" Учебната година ще бъде открита, децата ще бъдат настанени " - увери Николова - " От постройката,която пламтя, са 340 деца. окончателното решение ", сподели тя.

Има няколко разновидността - учебното заведение има още една постройка, вид са и пространства в прилежащи здания.

Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов разяснява, че през вчерашния ден вечерта е изработен първият оглед на постройката:

" Доста са непокътнати, съвсем няма вреди - първият етаж е малко опушен, на втория етаж има течове на две места. Пожарната съумя да резервира вътрешността на постройката, макар, че съвсем целият покрив липсва ".

Днес ще се направи опит да се разчисти и да се изолира част от учебното заведение, която може да бъде пригодена за прилагане.

" Имаме три разновидността в необятния център на града, където могат да бъдат краткотрайно преместени децата. Училището има и втора постройка с дребен потенциал, тъй че не трябва да има терзания за 15 септември - ще създадем организация ", изясни Стефан Стоянов.

Днес или при започване на другата седмица застрахователят на постройката ще направи оглед и незабавно по-късно общината ще стартира процедури по ремонта.

Относно казуса с хидрантите, за който алармира шефът на пожарната, Стоянов разяснява:

" Вчера по време на пожара всички бяхме напрегнати, имаше повече страсти, разбираемо. Но пожарната реагира извънредно бързо и в точния момент - бяха тук на 10-тата минута- В рамките на 30 минути имаше и общински водоноски, вишки. Два от щранговете не проработиха, само че другите два проработиха. Трябва в допълнение да създадем обзор с ВиК. Случва се - в такива обстановки от време на време не всичко сработва на 100%. "

Заместник-кметът увери, че ще бъде основана комисия, която да ревизира всички хидранти на територията на града.

Вижте повече в директното включване на Нели Ангелова

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР