Оценката ми за работата на президента Радев е по-скоро положителна.

...
Оценката ми за работата на президента Радев е по-скоро положителна.
Коментари Харесай

Георги Първанов: Трябва да наложим мораториум върху сделката за нови изтребители

Оценката ми за работата на президента Радев е по-скоро позитивна. Той продължава да събира позитивна оценка на хората. В докладът си той сподели, че има неща, върху които би трябвало да се намерения. Това сподели създателят на АБВ и президент на България /2002-2012 г./ Георги Първанов в ефира на БТВ.

„ Президентът би трябвало да бъде сериозен и да е самобитен коректив на обособените управляващи. Постоянната свръхкритичност обаче кара хората да престанат да възприемат тези оценки, а и пораждат подозрения за спор сред институциите и всякаква липса на разговор “, предизвести той. Първанов посъветва актуалният президент на България, разговорът да се възвърне.

„ Давам му съвет да бъде остро сериозен, само че не всекидневно и не по всеки мотив, тъй като тогава ще има по-голяма чуваемост “.

„ Очевидно, че има някаква упоритост за нов политически план. Рано е обаче президентът Радев да мисли за сходно нещо. Приляга на президента да бъде генератор на стратегически хрумвания. В България има недостиг на стратегическо мислене. Тук има един кардинален спор, съгласно който президентът Радев би трябвало да има позиция и по тази причина не може да бъде президент на всички български жители, само че той би трябвало да е точно подобен “, акцентира Георги Първанов.

„ Аз съм отворен за разговор и към „ Позитано “ и други политически сили за коалиция. Опасявам се, е в противоположен случай мъчно ще бъде преборен ГЕРБ. Трябва да мислим и за другия ден, по какъв начин ще работим, в случай че левицата се върне във властта “, сподели Първанов.

“Не желая да давам вести преди да се е случило нещо действително. Нинова е един добър и ослепителен опозиционер, само че към момента не съумява да се наложи като опция “.

На въпрос дали изтребителите са повода да се къса разговора сред институциите, Първанов съобщи: „ Конкурсът е изопачен и президентът е прав. В тази обстановка, анализирайки проблемите на нашата сигурност, би трябвало да наложим мораториум върху тази договорка. Тези 2 милиарда можем да ги влагаме в българското произвеждане, да ги влагаме в сигурност. Имаме още 10-тина години, в които старите ни изтребители могат да извършват своите функционалности. Сега не е най-подходящият миг за закупуване на изтребители. На първо място е казусът с демографската рецесия. Могат да се влагат и в енергетика. Нека да не хвърляме пари в американската стопанска система непрестанно “, прикани Първанов.

„ Не може да има подозрение за корупция, когато става въпрос за F-16. Там такива неща не се случват “, уверен е Първанов, базирайки се на сведения от доближени генерали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР