Оценка на въздействието на мерките няма как да бъде извършена,

...
Оценка на въздействието на мерките няма как да бъде извършена,
Коментари Харесай

Доц. Петър Чобанов: Влошават се процесите, които засягат потенциала за икономически растеж

Оценка на въздействието на ограниченията няма по какъв начин да бъде осъществена, тъй като нямаме събрана на едно място достоверна информация, няма указател, а единствено свободни приказки. При нас напрежението ще продължи, до момента в който трае пандемията и ограничаващите ограничения. Това разяснява пред БНР доцент Петър Чобанов  Петър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 година в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „ Атанас, шеф на Института по стопанска система и политика към УНСС и някогашен финансов министър.

Оценката на Института е за сдържан спад на стопанската система от 4%: "Има риск да се изгуби в допълнение работна ръка. Ако не видят бързо възобновяване на стопанската система, хората може да потърсят прехранване отвън България. Инвестициите и преди рецесията, и заради рецесията са незадоволителни. Процесите, които засягат капацитета за стопански напредък, не престават да се утежняват и заради пандемията. Трябва да им се обърне съществено внимание ".

Доц. Чобанов добави: "Много евентуално е да се наложи актуализация на бюджета. В последните години актуализацията не е табу, по тази причина и през тази година сигурно ще има ".

Предстои преформатиране на бизнесите и по тази причина има два фактора - ускорение на дигитализацията и зелената договорка: "Натрупват се опасности с задълженията на страните. Развитите стопански системи са емитирали нов дълг в размер на 20 трлн. $. Петте огромни централни банки от западния свят са купили, с цел да оказват помощ на държавните управления, скъпи книги в размер на 5 трлн. $. Това е доста огромна задлъжнялост. Избухването на задлъжнялостта поражда опасения за бъдещето - дали няма да премине в инфлация ".

Доц. Петър Чобанов  Петър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 година в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „ Атанас акцентира, че упованията за огромен напредък на китайската стопанска система и едно вероятно възкръсване след средата на годината на останалите стопански системи крие своите опасности от позиция на повишението на цените на суровините: "Тук се поражда сериозен риск от инфлация... Когато една огромна стопанска система желае да навакса и желае бурно да се развива, това се отразява световно ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР